Fokozott ellenőrzés számokban

Veszprém - Fokozott közlekedési, közbiztonsági és bűnügyi akciót hajtott végre a megyei főkapitányság a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) szervezésében.

Halmos György

Az augusztus 14-ei akcióban több sebességmérőt helyeztek ki a 8-as főúton. Az Országos Polgárőr Szövetség a BKKB négy megyéjében (Fejér, Somogy, Veszprém és Zala)  tizennégy Mátrix Police rendszámfelismerő berendezést telepített, ebből Veszprém megyében hat működött. Az ellenőrzés ideje alatt összesen 12 körözött személygépkocsit szűrtek ki. 

Az akció során 1750 gépjárművet ellenőriztek, több száz sofőrt szondáztattak, hat vezetőnél jelzett a műszer. Különböző közlekedési szabálysértések miatt 64 személyt jelentettek fel. Hét vezetői, illetve négy műszaki engedélyt vettek el a helyszínen. 

Nem közlekedési szabálysértés miatt tizenkét esetben intézkedtek a rendőrök, legtöbbször közterületen történtő szeszesital fogyasztása miatt. A  fokozott ellenőrzés során 36 személlyel szemben  202 ezer forint bírságot szabtak ki, összesen négy körözött személyt fogtak el. 

A megyében augusztus 14-én hat baleset történt, ezekből kettő súlyos kimenetelű volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!