Krimi a kocsmában! Kommandósok ártalmatlanították a fenyegetőt

Porva - A speciális egység tagjai hozták ki a helyi kocsmából azt a férfit, aki egy harminc centiméteres pengehosszúságú késsel többször megszúrta magát szombaton kora délután, és öngyilkossággal próbálkozott - közölte az akciót irányító parancsnok a Napló érdeklődésére.

Halmos György

Pálmann László alezredes, a veszprémi kapitányság helyettes vezetője elmondta, hogy a borzavári férfi délelőtt értesítette a zirci őrs ügyeletét, miszerint öngyilkosságot követ el. 

A rendőrök ismerték a férfit, aki már többször fordította a kést maga ellen, ezért kimentek lakására, de nem találták. 

Olyan információt kaptak, miszerint egy kést, vagy tőrt vitt magával a férfi és a szomszédos Porva település kocsmájába ment. 

A rendőrök a kocsmában megtalálták és próbálták lebeszélni férfit, aki a nyakához és a hasához szorította több alkalommal a kést, sőt meg is vágta magát. 

A kocsmában lévő vendégek a rendőrök érkezésekor távoztak. A férfit egyébként ismerték a helyszínen, többször megfordult ott. 

Hosszas alkudozás után végül háromnegyed kettőkor a speciális egység tagjai behatoltak a kocsmába és ártalmatlanná tették a férfit, aki az akció közben nem sérült meg, de saját magán okozott sérülései miatt sok vért vesztett, ezért mentővel kórházba szállították. 

Az alezredes elmondta, hogy a helyszínre vitték a férfi élettársát, akivel 2-3 hónapja külön élnek. A késsel fenyegetőző férfi azt mondta: azért akar véget vetni az életének, mert élettársa nem látogatta meg a nála lévő gyerekeket. 

Pálmann László megjegyezte, hogy az ügy sikeres rendezéséhez nagyban hozzájárult a zirci őrs munkatársainak szakszerű fellépése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!