A kor nem állapot - Folyamatosan fiatalodik a Balaton Volán járműparkja

Veszprém - A kívánatosnál lassabb ütemben ugyan, de folyamatosan fiatalodik a Balaton Volán járműparkja.

Tremmer Tamás

A Balaton Volán Zrt. 176 buszból álló flottát kezel. A járműparkban 58 helyijáratú-, és 118 távolsági autóbusz kapott helyet, tájékoztatott Szöllősi József vezérigazgató-helyettes. 

2007-ben öt darab használt Volvo autóbuszt vásároltak, tavaly további négy darab, nyolcéves, de jó állapotú használt buszt vásároltak. Az autóbuszaik átlagéletkora ezzel együtt is meghaladja a 11 évet.

Szöllősi József elismerte, miként egy olvasó is jelezte lapunkban, kívánatos lenne a lehető legnagyobb ütemben fiatalítani a járműparkot, de ehhez kevés a rendelkezésükre álló forrás. 

Itt nagyon nagy összegekről van szó, hiszen egy használt busz ára is 60-70 millió forint. Ugyanakkor megjegyezte, az életkor természetesen sugall egyfajta műszaki tartalmat, de a lényeg - ami a kortól független - a műszaki állapot, az esztétikum, a biztonság. Ők arra törekednek, hogy e téren a maximumot hozzák ki a járműveikből.

A napokban egy új buszt láthatott a veszprémi utazóközönség. A Balaton Volán az egyik gyártótól egy vadonat új csuklóst kapott tesztelésre. Ők mindig nyitottak az ilyen lehetőségre. Ráadásul a járművet valós forgalmi viszonyok között próbálták ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!