Az állatkertnek nem kedvezett a hőség

Veszprém - A gazdasági válság és a hőség ellenére nem volt rossz az állatkert számára a nyári szezon, de a hűvösebbnek jobban örültek volna a szakemberek. Azért nincs ok a panaszra: a Gulya-dombi fejlesztések például nagy tetszést arattak a látogatók között.

Nagy Terka

2001 óta ez volt a legjobb július, ha a tavalyit nem vesszük figyelmbe, hallottuk Török Lászlótól, a Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark igazgatójától. (Tavaly ugyanis rekord született látogatószámban.) 

Idén azonban többször is előfordult, hogy a Fejes-völgyben 35 fokot mértek, ilyenkor pedig a turisták nem mozdulnak el a Balaton mellől. Ha viszont rossz idő volt, akkor monszunszerű esők estek, ekkor ez tartotta távol a látogatókat. 

Mindezek ellenére Török László szerint kedvező a mérleg, s külön örömre ad okot, hogy a látogatók tetszését igen elnyerték a Gulya-dombi fejlesztések. A megújult felső rész Európa vezető állatkertjeit idézi. 

Augusztusban például hatvanezer látogatónk volt, s azt hiszem, a gazdasági válság idején meg kell elégednünk ezzel az eredménnyel összegezte az igazgató. 

Rekordokra eztán már nemigen számíthatunk, hiszen elkezdődött az iskola, már csak hétvégente keresnek fel bennünket a családok ha szép őszünk lesz. Élettel teli viszont Böbe majom tanodája: nyáron a táborozók vették igénybe, ősztől pedig az iskolások tartanak itt kihelyezett biológiaórákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!