BL - Debreceni vereség Liverpoolban

Liverpool - A Debrecen labdarúgócsapata 1-0-ás vereséget szenvedett a Liverpool vendégeként a Bajnokok Ligája csoportkörének szerda nyitányán.

MTI

A találkozó egyetlen gólját az első félidő hajrájában a holland válogatott Dirk Kuyt szerezte, ezzel az angol gárda századik alkalommal győzött a BL-ben. 

A DVSC-TEVA a következő fordulóban, szeptember 29-én a Puskás Ferenc Stadionban fogadja a francia Olympique Lyon együttesét. 

A találkozó előtt természetesen felcsendült a You'll Never Walk Alone, majd a Bajnokok Ligája himnusza is, a Debrecen pedig megkezdte európai kalandját. 

Herczeg András alakulata az első pillanattól kezdve fegyelmezetten felvette a 4-1-4-1-es taktikai hadrendet, a védekezésben ez működött is, ám támadásban többször hibáztak a játékosok, láthatóan kicsit idegesek voltak. Rafael Benítez együttese nem kapkodott, a harmincadik perc környékén pedig át is engedte a területet a Debrecennek, amely Czvitkovics lövésével jelezte, hogy élne ezzel a lehetőséggel. Öt perccel a szünet előtt nagyobb fokozatba kapcsoltak a Vörösök, tökéletesen időzítettek, hiszen amikor már a szurkolók nagy része a büfé felé vette az irányt, Kuyt egy kipattanót értékesített, ezzel véget is ért az első félidő.

A fordulást követően is "BL-érett" futballt játszott a Debrecen: amennyit lehetett, tartotta a labdát, igaz, a sokkal gyorsabb és erősebb liverpooliak között volt, hogy ez csak pillanatokig tartott. Negyedórával a vége előtt látszódott, hogy a magyar játékosok bizony nem ilyen iramú ellenfelekhez szoktak, a futballisták egyre inkább kezdtek elfáradni, így a támadásokra nem igen maradt erejük. Herczeg András tanítványai az utolsó tíz percben minden erejüket összeszedve küzdöttek, de egyenlíteni nem sikerült. Ugyanakkor amit a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón kért a mester, azaz olyan játékot szeretne látni, ami után a Liverpoolba érkező magyar drukkerek büszkék lesznek csapatukra, sikerült teljesíteni. A Liverpool igazolta, hogy jobb csapat, de a Loki méltó és helyenként teljesen egyenrangú ellenfele volt a Vörösöknek.


A magyar Kiss Zoltán, a debreceni csapatkapitány (b)
ered a labdát vezető Dirk Kuyt, a Liverpool
holland játékosa nyomába
(Fotó: MTI/AP/Tim Hales)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!