Egyszerűen fiúsították a vagány masszőrt - Ádámkosztümben jönnek-mennek előtte a férfiak - Fotóval

Balatonfüred - Hogy miként lehet és tud Osváth Tímea egyetlen nőként a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabdacsapatánál dolgozni, ráadásul gyúróként, arra a keze alatt fekvők adták meg a választ: egyszerűen fiúsítva lett. Mert másként nem lehet.

B. Virág Rita

Nagyot néztem, amikor elárulta, a fiúk ádámkosztümben jönnek-mennek előtte. Egyik sem szégyenlős, megszokták a jelenlétét. Mondjuk úgy, más választásuk nem volt. Persze neki is alkalmazkodni kellett a közel húsz megtermett férfi között.
 
- Ugyan már, nem olyan nagy ügy. Megszoktak. Észre sem vesznek már. Eleinte természetesen mindnyájunknak furcsa volt, s az újonnan érkezők között mindig akad, aki kicsit pironkodik. De hát a testüket kell karbantartanom. Ez a munkám. Ezzel jár - mondta mosolyogva Tímea.


Osváth Tímea egyetlen nőként négy esztendeje dolgozik a balatonfüredi férfi kézilabdacsapatnál
(Fotó: Zwicker Tamás)

Első ránézésre is vagány csaj. De ezt a beszélgetés alatt be is bizonyította. Míg társalogtunk a zuhanyzóban felállított gyúrópadnál, jöttek-mentek a fiúk, kinek a térdét, kinek a vállát, kinek a derekát masszírozta. 

Persze egyik sem bírta ki egy-egy beszólás, vicces megjegyzés nélkül, amire Timitől a heccelő azonnal kapta a replikát, de olykor egy cinkos tekintet is elég volt.
 
- Négy éve dolgozom a BKSE-nél. Gyerekkorom óta a kézilabda a mindenem. Az egykori helyi női alakulat alapító tagja voltam. Azelőtt a férficsapatnál rendszeresen segédkeztem, például jegyzőkönyvet írtam. Aztán meg-épült a sportcsarnok, s akkor jelentkeztem ide. A családomnak csak akkor mondtam meg, amikor már biztos volt, hogy felvettek.

A mindig vidám, kétgyermekes családanya huszonhét éven át versenyszerűen kézilabdázott. Először atletizált a Radnóti iskolában, majd Besenczky József edző a kézilabda felé terelte, a Balaton Bútor SE igazolta le. 

Átlövőként, később beállóként számítottak rá. Később a Veszprém, majd az NB II-es Alsóörs oszlopos tagja volt, ám a munkájával nem fért össze a sport, hiszen az NB I-es Füreddel sokat utaznak.

Mindeközben Timi a győri masszőrakadémián sajátította el a szakmája minden csínját-bínját, ahol anatómiát, szegmentmasszázst, nyirok- és talpmasszázst is tanult.

Aztán egy rövidke pillanatra elhallgatott, finom, lassú mozdulatokkal igyekezett egy fájós láb beteg pontját megkeresni és rendbe rakni. A padon fekvő játékos összeszorított fogakkal tűrte a kínzást.

- Tavaly tavasszal nőnapi ajándékként gyöngyösi győzelmet kaptam a fiúktól. De a szülinapomról sem feledkeznek el soha. Mondjuk legutóbb olyan pikáns ajándékot kaptam, amelyet inkább nem részleteznék. 

Én is gyakorta meglepem őket, a korábban nálunk kézilabdázó Konkoly Csaba például szájkosarat kapott tőlem, mert neki soha nem állt be a szája, nagyon sokat beszélt. Szóval figyelmesek, érzékenyek, észreveszik, ha rosszkedvű vagyok, s előfordul, hogy jó tanácsokat kapok egy-egy problémám megoldására.

Addig-addig faggattam, amíg bevallotta, akadnak olyanok, akik közelebb állnak a szívéhez. A jelenlegi csapatból a két kapus, Szathmári János és Szabó Imre, meg a két beállós, Kovács György és Horváth Roland

- De amúgy mindenkit kedvelek - tette hozzá zárásként széles mosollyal.

*
Osváth Tímea 39 esztendős. Férjezett, két gyermeke van, fia 5, lánya 20 éves. 1981-ben ismerkedett meg a kézilabdával. Nevelőedzője: Besenczky József. Csapatai: Balatonfüredi SE, Balaton Bútor SE (mindkettő megyei bajnokságban), Várpalota (NB II), Veszprém (NB I/B), Alsóörsi SE (NB II).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!