Hazai pályán játszanak - Nehéz lesz választani a fociszurkolóknak

Megyei körkép - Nem lesz könnyű dolga annak a szurkolónak, aki a hétvégén az NB III-as bajnoki focimeccsek közül szeretne választani: három meccset egy időben szombaton rendeznek, csak a Lombard Pápa II. lóg ki a sorból, ők vasárnap lépnek pályára.

Novothny Ottó

Veszprém-Körmend

Orbán Tamás alakulata elhullajtotta első pontjait Mosonmagyaróváron, ám ettől függetlenül az együttes a legtöbb rúgott és legkevesebb kapott góllal vezeti a tabellát. Az újonc vendégeknek egyetlen győzelme van: éppen a bajnoki címre is esélyes Lipótot múlták felül.

- Sajnos agresszív, helyenként kimondottan durva csapattal találkoztunk Óváron - mondta Garai Péter, a veszprémiek ügyvezetője. - Semmi más céljuk nem volt a házigazdáknak, mint elrontani a mi játékunkat. Ezzel pedig nem tudtunk mit kezdeni, miközben voltak helyzeteink, de azok kimaradtak. Természetesen a számunkra ismeretlen, újonc vasiak ellen nyerni szeretnénk, ám mindenképpen figyelmeztető jel, hogy a Lipót pórul járt Körmenden.

A vendéglátóknál kisebb sérülésekkel többen is bajlódtak a héten, de minden bizonnyal a mérkőzésen mindenki majd a szakvezető rendelkezésére áll.
(Kezdés: szombat 17.00).

Badacsonytomaj-Csorna

Változatlanul őrzi veretlenségét a hazai társulat, ráadásul legutóbb idegenben is magabiztosan nyertek a  csesztregiek ellen. A vendégek viszont a múlt héten éppen a pápaiakat múlták felül két találattal.

- Természetesen elégedettek vagyunk a négy meccsen szerzett nyolc ponttal - jelentette ki Damina László, a tomajiak mestere. - Azt gondolom, hogy két olyan csapat (Sopron, Szombathely) ellen ikszeltünk, amelyek ott lesznek a végelszámolásnál a legjobbak között. Csapatunknál a morál, a játékrendszer, az összhang kezd olyan formát ölteni, melyet eredetileg kitűztünk célnak. 

Úgy is fogalmazhatnék, hogy kezdjük utolérni önmagunkat. Győzelmeinkben az említett elemek benne vannak vastagon. Nem szabad azonban elfelejteni, ahogy egyre feljebb megyünk a tabellán, úgy lesznek egyre nehezebbek a mérkőzések is. 

Például megnéztem a csornaiakat, kilenc emberrel fognak védekezni, amit nagyon nehéz lesz feltörni. Hiszem, hogy legalább egy góllal jobbak lehetünk ellenfelünknél. 

(Kezdés: szombat 17.00.)

Várpalota-Nagyatád

Továbbra is pont nélkül zárja a Dráva-csoport tabelláját az újonc Várpalotai Bányász. Pintér Csaba edző azonban bízik benne, hogy most olyan ellenfelük lesz, aki ellen megkezdhetik a felzárkózást. 

A szakember elmondta, hogy győzni szeretnének, egész héten ennek a jegyében készültek. Tesztmeccset is játszottak, hogy a különböző taktikai elemeket megfelelően begyakorolják.

- A Nagyatád hasonló szintű csapatnak tűnik, mint mi, meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtanak. Nekünk velük kell versenyeznünk, hiszen eddigi ellenfeleink a jobbak közé tartoztak, sőt, hogy tényszerű legyek: a tavalyi bajnokság első négy helyezettjével játszottunk az első négy fordulóban. Odafigyeléssel ezen a hétvégén sikeresek lehetünk.

Pintér Csaba hozzátette még, hogy azért összességében látszik: nem ők a csoport kedvencei, hiszen hozzájuk kell a legmesszebb utaznia mindenkinek, ezért mindenki idegenként tekint a Várpalotára.

(Kezdés: szombat 17.00.)

Pápa II-MTE

Egyetlen győzelemmel a három pontos klubok táborát gyarapítja a Lombard kettes számú együttese. A tabellán a tizedikek, egyébként a rúgott gólokat tekintve is van mit javítani (egy csapat neve mellett áll kisebb szám), míg a kapott találatok területén is csak négyen előzik meg őket.

- Úgy tűnik, két-három klub kivételével, akik a bajnoki címre hajtanak, kiegyenlített a mezőny - kezdte Nagy Mihály, a pápaiak trénere. - Ennek megfelelően mindig az aktuális állapot dönt az egymásnak feszülő felek között. 

Borzasztó nehéz meccsre számítok, hiszen riválisunk masszív csapat, míg nálunk öt kezdő ember is kidőlt a sorból betegségek, eltiltások miatt. Ráadásul bizonytalan, hogy kiket kapunk a nagyok közül vissza. Minden meccsen nyerni akarunk, ez a célunk most sem változik. 

(Kezdés: vasárnap 17.00.)

*
A Bakony csoportban három csapat is tízpontos (Veszprém, Sopron, Szombathely II), míg a táblázat másik végén két klub mindössze egy-egy döntetlent számolhat el (Celldömölk, Bük). 

A mezőny egyetlen százszázalékos alakulata a Dráva-csoportban a Baja, őket a veretlen Szentlőrinc és a Dombóvár követi a képzeletbeli tabellán. 

Sajnos van egy klub, amely nem szerzett még pontot, ez éppen a Várpalota, vagyis a komolyabb leszakadás megakadályozása érdekében nekik most kell elkezdeni a felzárkózást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!