Megyei cigány Ki mit tud?

Veszprém - Elvi támogatásáról biztosította a megyei cigány kisebbségi önkormányzat egy, a cigányok között megyei szinten meghirdetett Ki mit tud? megrendezését.

Győrffy Árpád

Az ötlettel a Veszprém Megyei Cigányok Ifjúsági Egyesületének vezetője, Szikszai János kereste meg a testületet. A hétfői ülésen arra az álláspontra jutottak, hogy a november 6-án gálaműsorral záruló program támogatásáról végleges döntést a konkrét tervek ismeretében hoznak. 

Elvi döntés született arról is, hogy a megyei önkormányzat által szervezett hagyományos kisebbségek napja mellett önállóan is meg szeretnék rendezni a cigány kisebbségiek megyei napját. A konkrét programról majd az anyagi lehetőségek ismeretében határoznak.

A hétfői ülésen megtárgyalták és elfogadták az idei év első felének gazdálkodásáról szóló beszámolót. Mint elhangzott, az egész évre tervezett 2,4 millió forintnyi kiadás alig ötödét realizálták eddig, mert a jelentősebb felhasználásra az év második felében kerül sor. 
 
Az ülés talán legfontosabb érdekessége, hogy azon egyetlen, más elfoglaltsága miatt távol lévő képviselő kivételével egyaránt részt vettek a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetségéhez és a Lungo Dromhoz kötődő tagok. 

Ifj. Kozák János elnök (MACIFÉSZ) abban bízik, hogy a jövőben konfliktusok, feszültségek nélkül tudnak majd együtt dolgozni. Ennek jegyében az idén már közösen készülnek a következő rendőr-cigány labdarugó torna megrendezésére is. A helyszínről és az időpontról a rendőrséggel való egyeztetés után döntenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!