Nincs új a nap alatt - Az M8-as autópályára kevés az esély, a 8-as főút lesz gyorsforgalmi

Veszprém - Nagy újdonsággal nem szolgált a 8-as főútvonal fejlesztésével kapcsolatos konferencia, a miniszter és a munkatársai megerősítették a Közútfejlesztési Operatív Programban korábban már megismert fejlesztéseket.

Tremmer Tamás

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Veszprém Megyei Önkormányzat, valamint a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács kezdeményezésére immár ötödik alkalommal ültek asztalhoz a 8-as főútvonal fejlesztésében érintettek. 

Ez volt azonban az első alkalom, hogy a szaktárca első embere is részt vett a tanácskozáson, ehhez képest most hangzott el a legkevesebb újdonság. Jobbára csak megerősítették mindazt, ami a KözOP-ban korábban már napvilágot látott.

A kamarai elnök, dr. Markovszky György köszöntőjében úgy fogalmazott, a gazdasági vérkeringés megpezsdítése érdekében a megyének szüksége van a közlekedési infrastuktúra-fejlesztésre. 

Belátták, az M8-as autópálya megvalósítására vajmi kevés az esély, ezért ma már a 8-as főútvonal mielőbbi gyorsforgalmivá tételéért dolgoznak. E célt minden érintett település önkormányzata magáénak vallja.

Hónig Péter értékelte az összefogást, ami segítheti a gyorsforgalmi út mielőbbi megvalósítását. Hozzátette, a gazdasági válság miatt a KözOP-ra fordítható pénz 60 milliárd forinttal ugyan csökkent, de ez a 8-as főút fejlesztéseit - 11,5 tonnás burkolatmegerősítés, csomópontok átépítése - ez nem veszélyezteti. 

Ezek mellett is prioritást élvez a várpalotai elkerülő szakasz megépítése, ami már többéves csúszásban van. A közlekedési miniszter azt ígérte, a munkát 2011-ben elkezdik, s 2013-ban be is fejezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!