Retró színház indul Várpalotán

Várpalota - Önkormányzati támogatással retró színházat indít 2010 őszén a műemlékké nyilvánított inotai Béke Művelődési Házban a Pannon Várszínház.

Szabó Péter Dániel

A jelentős, 10 millió forintos városi támogatásról a legutóbbi testületi ülésen döntött a várpalotai képviselő-testület.  Az alapítás óta minden évben támogatjuk a Pannon Várszínházat, ám idén nagyobb összeget kért Vándorfi László igazgató, mivel szeretnének egy Magyarországon egyedi repertoárral rendelkező retró színházat elindítani az időközben műemlékké nyilvánított inotai Béke Művelődési Házban. 

A hatvanas-hetvenes évek hangulatát döntően zenés darabokkal megidéző előadássorozatra 10 millió forintot kért az igazgató úr, amelynek egy részét a bérleti- és reklámbevételek révén visszatérítenek a városnak. 

Az anyagiak mellett azonban fontos felmérni, hogy mit is nyerhet Várpalota ezzel. Amellett, hogy rendszeres előadások lesznek Palotán, élet költözik a Béke Művelődési Házba, a programokhoz kapcsolódva pedig retró kiállításokat is tarthatunk, teljes képet adva ezzel a bemutatott korszakról - mondja Németh Árpád polgármester. 
 
Az említett testületi ülésen Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója személyesen számolt be terveiről a városatyáknak. - A retró hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek világát eleveníti meg, mutatja fel társadalmi, emberi, kulturális vonatkozásait, nemegyszer a humor és alapvetően a magyar rockzene eszközeivel - hangsúlyozta az igazgató. 

Megtudtuk, a tervezett előadássorozatban szerepel a Hungária együttes dalaiból készült Hotel Menthol, a Boldog idő című, Zorán dalaiból készült musical, a Tánc-dal-fesztivál című zenés játék, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című első magyar musical, valamint a Miénk ez a cirkusz címet viselő, az LGT dalaiból készült cirkuszmusical.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!