Röplabda: Kettős vereség

Sümeg, Eger - A röplabda NB I-ben sem a női, sem a férfi fronton nem jártak sikerrel a megyei csapatok.

B. Virág Rita

Eger-VESC 3:1 (17, 20, -24, 18)

Eger, 200 néző. V.: Csikós, Nagy L. 

Veszprémi Egyetem SC: Bodnár, Környei, Jezerniczky, Szelle, Földesi, Kovács. Csere: Tobak, Pintér. Edző: Oláh János.

A női röplabda NB I-ben az Eger kezdte jobban a meccset, gyorsan 4-5 pontos előnyt szerzett a mezőnyben sok hibával játszó vendégek ellen, s a különbséget a szett végéig tartani tudta. 

A második játékrész nem hozott látványos játékot, gyakorlatilag, aki az ellenfél szerváját megfogta az már pontot szerzett. Ebben meg a jóval magasabb egriek voltak a jobban és elhúztak 2:0-ra.

A harmadik játékban Tobak Eszter feladóval és Pintér Eszterrel mezőnyben nagyot javultak az egyetemisták, majd magasabb hőfokra kapcsolva, szoros és izgalmas csatában szépítettek. 

A negyedik etapban csak a végén tudtak meglógni a vendéglátók, miután a kritikus helyzetekben meglehetősen gyámoltalanul röplabdáztak Oláh János tanítványai. Ezzel 3:1-gyel ért véget az ütközet.

Az Eger igazolta, nem véletlenül nyert az első fordulóban a feljutásra esélyes Nyíregyháza otthonában. A jóval magasabb házigazdák a rengeteg hibával röplabdázó vendégeket megérdemelten fektették két vállra.

Oláh János: Elsősorban a labdaügyességünkön kell nagyot javítani. 

Sümeg RE-Csepel 0:3 (-21, -21, -21)

Sümeg, 200 néző. 

Sümeg RE: Markó, Németh, Petre E., Soós, Kaposi, Gőczi. Csere: Horváth Cs. (liberó), Horváth T., Petre A. Edző: Foki Róbert.

A férfi röplabda NB I-ben az első játékrészben a Csepel 8:5-re meglógott. A két-három pontos különbség a végéig megmaradt (19:22), így a vendégeké lett az első szett. 

A másodikban a Sümeg sorozatban hibázott (1:6), de aztán össze kapták magukat a hazaiak és egy pontnyira zsugorodott a differencia (17:18). 

A Csepel elsősorban kiváló sáncmunkájának köszönhetően 0:2-re módosította az állást. A harmadik szettben az előző koreográfia szerint zajlottak az események: a Csepel 3:8-ra meglépett, a Sümeg ügyes játékkal 19-nél utolérte ellenfelét, de a folytatásra elfogyott az erő.

A sümegi csapat lelkes, ám bátortalan játékkal a 19-szeres magyar bajnokot csak helyenként szorongatta meg.

Foki Róbert: A szettek elejét és végét átaludtuk, a köztes időkben azonban megszorongattuk a Csepelt. Mikor volt önbizalmunk, bizonyos periódusokban jobban is játszottunk ellenfelünknél.

(Fotó: Penovác Károly)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!