Egyetlen elszólás elég a címlapra kerüléshez

Borzasztó nagy butaságot követett el Szegő András. A neves újságírót megkérdezték, mit tud Farkas Péter olimpiai bajnok birkózóról, Szegő pedig elmondta, hogy rendszeresen beszélgetnek számítógépen és telefonon.

Novothny Ottó

(Farkas Pétert első fokon felmentették, majd másodfokon meglepetésre öt év letöltendő szabadságvesztésre ítélték kábítószeres ügye miatt. Ám az ítélethirdetés előtt valaki súgott a fiatalembernek, aki nemes egyszerűséggel kisétált a bíróságról, és azóta bujkál.)

Szóval Szegő kijelentette, hogy rendszeresen beszélgetnek számítógépen és telefonon, Farkas hívja, ő pedig mesél az itthon történtekről.

Farkas Péter hihetetlenül népszerű sportoló volt, Barcelonában szerzett aranyérme után a média kedvencévé vált. Lezser, vidám viselkedése azt sugallta, amit az olimpiai bajnokokról mindenki szívesen hall: könnyed munkával, szinte játszva, jószerivel izzadság nélkül is fel lehet állni az ötkarikás játékok dobogójának legtetejére, ráadásul tette ezt az egyik legkeményebb sportágban, birkózásban.

Fiatalok és idősek, sportolók és nem sportolók őrültek meg érte, az aranyérmet megharapó képe szobák tízezreit díszítette. Az előzményekből következik, szerintem alig van ember, aki elhiszi, hogy ez a szimpatikus, állandóan mosolygó fickó bűnös lehet. Minden bizonnyal ő is azt hitte, ennyi elég lesz ahhoz, hogy szabadlábon maradjon.

Alaposan tévedett.

Ahogy Szegő is, amikor azt hitte, következmények nélkül maradhat a bejelentése. Ha a rendőrség komolyan veszi önmagát, meg fogja találni a módját annak, hogy megnézze az újságíró számítógépét, átvizsgálja híváslistáját. Így aztán elképzelhető, hogy a legjobb barátja hozza roppant kényelmetlen helyzetbe a birkózót. Így járhat az, aki közszereplőre bízza a titkait.

Jut eszembe, az sem kizárt, hogy ez az egész jó előre eltervezett akció, mert Farkas már nem bírja az idegenbeli gyűrődést, és úgy akar hazajönni, hogy ennek a történetnek is ő írja a forgatókönyvét, arról nem beszélve, így a főszerepet sem kaphatja más.

Az biztos, hogy a csaknem egy évvel ezelőtti ítélethirdetés után az idő múlásával leült az ügy, most ismét előkerült. Címlapon lesz Farkas, odakerül Szegő is. Szép, bulvársajtós világ.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!