Eplényi síaréna: Télen felvonó, nyáron libegő

Eplény - Duplájára növekedhet a felvonó kapacitás a Nordica Síarénában az idei szezonra már megvalósuló 757 méter hosszú négyüléses sífelvonó megépítésével. A felvonó nyáron libegőként üzemelne.

Kiss Nikolett

A korábbi  három csákányos és két tolókaros  felvonó kapacitás a duplájára növekszik Magyarország első és egyetlen négyüléses felvonójának üzembe helyezésével.

Az új függőszékes lift kapacitása óránként 2400 személy, így az eddigi felvonókkal együtt a sícentrum már óránként 4800 sízőt tud feljuttatni a síterep tetejére. Az új felvonóhoz tartozó mozgójárda megkönnyíti a lécekkel és deszkákkal felszerelkezett vendégek mozgását.

A Bakony szívében elhelyezkedő pálya mikroklímája, és a közel 40, korszerű berendezéssel rendelkező hóágyúpark révén, képes az öt pályából álló, 4,2 kilométer hosszú pályarendszert már akár mínusz két Celsius-foktól hóbiztossá tenni.

A sícentrum az előző szezont 78 havas nappal és több mint 25 ezer vendéggel zárta, az üzemeltetők az idén 90 napos szezonban bíznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!