Fokozott óvatosságra int a tűzoltóság a mécsesek, gyertyák miatt

Budapest - Fokozott óvatosságra int a tűzoltóság mindenkit mindenszentek és halottak napja előtt, mivel ilyenkor sokan mécsest vagy gyertyát gyújtanak a lakásukban is.

MTI

A lakástüzek számadatainak elemzésekor egyértelműen megállapítható, hogy több dolga akad a tűzoltóságnak a fűtési idényben, valamint akkor, amikor az emberek kegyeletből, illetve advent, karácsony alkalmából mécsest vagy gyertyát gyújtanak a lakásukban - közölte a Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője az MTI-vel.
   
Dobson Tibor elmondta: az irodában vagy lakásban felügyelet nélkül hagyott égő gyertya, koszorú tüzet okozhat, meggyújthatja a közelében található éghető anyagokat, például a papírt vagy a lakástextíliát. Komoly tűz keletkezéséhez az is elegendő, ha az emberek csak pár percre távoznak a helyiségből - tette hozzá.
   
"Ezért kérjük a lakosságot, hogy a téli időszakban fokozottan vigyázzon a nyílt lángra, gyertyára, csillagszóróra, és soha ne hagyja felügyelet nélkül" - hangsúlyozta a szóvivő.
   
November 1-je, mindenszentek ünnepe a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, 2000 óta munkaszüneti nap Magyarországon. Az ezt követő halottak napja, november 2-a fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való általános megemlékezés napjává.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!