Internet Hungary - A válság nyertese a világháló?

Tihany - Infrastrukturális beruházásokkal, okos felhasználóként az infokommunikációs szektor lehet a gazdasági válság utáni időszak egyik nagy nyertese.

Szabó Péter Dániel

Mindezt Oszkó Péter pénzügyminiszter hangsúlyozta a 10. Internet Hungary konferencia keddi nyitónapján a Club Tihanyban. A pénzügyi tárca vezetője beszédében hangsúlyozta, a cégek számára a gazdasági világválság egyben az alkalmazkodási képesség próbája.

 

 

A magyar webes szakma jubiláló seregszemléjének ezúttal is a Club Tihany ad otthont, ahol két nap alatt négy helyszínen 80 előadást, workshopot és kerekasztal-beszélgetést hallgathat meg a konferencia 1200 fős közönsége. 

- Internetet mindenkinek mindenütt, ez az előttünk álló időszak legnagyobb feladata - szögezte le Baja Ferenc. A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára az elmúlt 10 év infrastruktúrafejlesztését elemezve kiemelte, az internet elterjedtsége még nem eléggé robosztus Magyarországon, márpedig közös munka, összefogás és komoly társadalmi támogatottság szükséges a nemzeti digitális közmű kiépítétéséhez, s például ahhoz, hogy az e-közigazgatás minden állampolgár számára elérhető e-közszolgáltatássá váljon.

A kétnapos Internet Hungary konferencia keddi nyitónapján a a közösségi tartalmak térnyeréséről, illetve a figyelemfelkeltésre épülő üzleti modellekről beszélt, ennek kapcsán pedig a világháló jövőjét taglalta előadásában az Egyesült Államokból érkezett Gerd Leonhard média futurista, míg Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója az internet robbanásszerű fejlődése által előidézett társadalmi változásokról tartott előadást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!