MKB: Komoly harc várható - A Csurgói KK lesz a veszprémi csapat ellenfele

Veszprém - Csurgón lép szerdán pályára a veszprémi férfi kézilabdacsapat a Budapest Bank liga nyolcadik fordulójában. A találkozó 18 órakor kezdődik.

Horváth Gábor

A Bajnokok Ligája megmérettetés után szerdán ismét a hazai pontvadászatban szerepel az MKB Veszprém KC.

Az együttes a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban szombaton könnyed sikert (33:26) aratott a lengyel Kielce ellen, s ezzel három fordulót követően második helyen áll a csoportjában.

A bakonyiak a bajnokságban a papírformának megfelelően menetelnek: a gárda mind a hat mérkőzését megnyerte az idei szezonban.

A szerdai ellenfél, a Csurgói KK hét mérkőzés után az ötödik pozíciót foglalja el a tabellán. Buday Ferenc csapata ezzel a várakozásokon felül szerepel, hiszen a Somogy megyeiek hazai pályán a Kecskemét, a Mezőkövesd és a PLER együttesét egyaránt legyőzték, Balatonfüredről is elvitték a pontokat, a Ferencváros otthonában pedig döntetlent játszottak.

A gárdát erősíti a szakvezető fia, az egykori veszprémi kedvenc Buday Dániel, aki remek formában irányítja a társaságot.

- Véleményem szerint az idei bajnokság meglepetéscsapata a Csurgó. Az együttes kerete átalakult a nyáron, az értékeikeit megtartotta és több jó játékost igazolt - nyilatkozta a Naplónak Mocsai Lajos.

Az MKB Veszprém KC szakvezetője egy igazi rangadót vár a vetélytárs otthonában, ahol biztosan fergeteges hangulat fogadja majd a magyar bajnoki címvédőt.

- Rendkívül egységes, jó képességű játákosok alkotta gárdával állunk szemben. A csurgóiak robosztus hatoszónája remekül semlegesíti az átlövőket és a beállót, kapusuk pedig nagy felülettel véd, így jó eséllyel tudja hatástalanítani a szélsők betöréseit.

A csapat nagy hangsúlyt fektett a lerohanásokra, igyekeznek rendezetlen védelem ellen befejezni a támadásaikat. A felállt fallal szemben pedig sok keresztmozgásos, kreatív kézilabdát tudnak nyújtani - elemezte a mai ellenfelet a mesteredző.

Mocsai Lajos hozzátette: jól ismeri kollégája, Buday Ferenc munkáját, így tisztában van vele, hogy a Csurgó rengeteget gyakorol és dolgozik. Szerinte a szezon végén is a legjobb öt együttes között lesz a bajnokságban a Somogy megyei csapat.

A héten két komoly összecsapást (szombaton a Pick Szeged otthonába utazik az együttes) is vívó Csurgói KK-nál nagyon készülnek a Veszprém elleni mérkőzésre. A helyiek sportcsarnoka biztosan zsúfolásig tellik, ami tovább fokozhatja Buday Daniék küzdőszellemét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!