Nulla a kormány teljesítménye?

Veszprém - A kormány egyensúlyteremtés címén minden fontos gazdaságélénkítő lehetőséget lesöpör az asztalról.

Szabó Péter Dániel

Dr. Horváth Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője mondta ezt szerdán sajtótjékoztatón.

A honatya a Parlamentben hétfőn elmondott interpellációját ismertetve kiemelte, ennek a szemléletnek váltak áldozatául a hazai kis- és középvállalkozások, hiszen az ígéreteken kívül nem kaptak semmit. 

A 2007-ben hatalmas hírveréssel meghirdetett első uniós pályázatokon a leginkább rászoruló vállalkozások el sem indultak, mert a szakmai szervezetek tiltakozása ellenére olyan elvárásokat támasztottak velük szemben, amelyek teljesíthetetlenek voltak. Jól példázza ezt az, hogy a később visszamenőleges hatállyal megszüntették ezeket - hangsúlyozta Dr. Horváth Zsolt, majd megjegyezte, a Fidesz tavaly novemberben mutatta be az Európai Bizottság  azon táblázatát, mely szerint hazánk uniós fejlesztési forrásainak mindösszesen 3,3 százalékát költi a kkv-szektor támogatására. Ezzel az adattal a 24. helyen vagyunk az EU-s tagállamok körében.
 
Mi történt az elmúlt egy évben válságkezelés címén? Hányan kaptak támogatást a válság tompítására szánt 1400 milliárd forintból?

Tavalyan összesen 11 504 cég ellen indult felszámolási eljárás, idén az év végére ezt a számot 15 ezerre becsüli a Központi Statisztikai Hivatal.

Dr. Horváth Zsolt elmondta, a Varga István miniszter helyett interpellációjára Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára válaszolt, amelyet a Fideszes képviselő nem fogadott el, s nullának titulálta a kormány tevékenységét a kis- és középvállalkozások támogatását illetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!