Sztrájk: lefújva!

Megyei körkép - Nem sok vizet zavart a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének hétfőre meghirdetett munkabeszüntetése, a meghatározatlan idejű sztrájkot már reggel 9,00-kor lefújták.

Tremmer Tamás

Hiába fenyegetett, s hirdette meg a legújabb sztrájkját a VDSZSZ, a hétfő hajnali 0,00-től kezdődő akciójuk süket fülekre talált. A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága által kiadott közlemény szerint a korábbi sztrájkokhoz képest már műszakkezdetkor is sokkal kevesebben csatlakoztak, reggel 7 órától az országban több helyen is felfüggesztették a munkabeszüntetést.

A Nyugat-Dunántúlon a vasúti munkavállalók éjféli nyilatkozattételét követően a forgalmi szolgálatra jelentkező 195 munkavállaló közül mindössze öten csatlakoztak a felhíváshoz, emiatt a Veszprém és Győr közötti vasútvonalon szünetelt a vasúti közlekedés. Lapunk úgy tudja, Pápán és Veszprémben a sztrájknak igen minimális támogatottsága volt, így a helyi állomosokon nem volt fennakadás a munkavégzésben, az országos késések azonban itt is jelentkeznek.

A VDSZSZ vezetése reggelre meggondolta magát, a megmozdulást 9,00-tól országosan is visszavonta. A munkabeszüntetés miatt hétfő délelőtt még késésekkel, járatkimaradásokkal, útvonal rövidülésekkel kellett számolni, de délutánra helyre állt a rend.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!