Tájbringások sikerei

Veszprém - A közelmúltban rendezték meg az idei Pannon tájkerékpárversenyt a Nosztori-erdőben.

Horváth Gábor

Első nap a középtávnál picit hosszabbra tervezett pályákon kemény küzdelmek zajlottak. A veszprémi eredmények között tiszteletre méltó az osztrákokkal teletűzdelt serdülőmezőnyben Horváth Gergő (Veszprémi Honvéd) győzelme, illetve az ifi kategóriában Bedő Csaba (Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE) második és Németh Bence (Veszprémi Honvéd) harmadik helye.

Vasárnap a hagyományosnak mondható Pannon váltóra került sor, ami egyben orszá- gos váltóbajnokság is volt (utóbbiban csak egy egyesületből valók, előzőben pedig szabadon összeállított párosok indultak). Az ob-n megyénket a Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE még ifjúsági korú váltója (Bedő CsabaSzűcs Soma) képviselte, és az erős felnőttmezőnyben az előkelő ötödik helyet szerezte meg.

A vegyes összetételű Pannon váltók között több megyei illetőségű versenyző is indult. Németh Bence a budapesti Beöthy Ádámmal szoros csatában az osztrák váltó előtt az első helyet szerezte meg; Horváth Gergő a nyíregyházi Viraszkó Zoltánnal az olda- lán épp, hogy lecsúszott a dobogóról, míg Zoboki Csanád (Tapolcai Honvéd) váltótársával a nyolcadik helyre érkezett be.

A messze földről jött vendégek alig várják, hogy visszatérhessenek városunk környékére. Erre egyébként előre láthatóan a jövő évben is bőven lesz lehetőségük, a magyarországi Világkupa-fordulón, illetve a Hungária-kupa keretein belül.

További megyei eredmények, első nap, F14: 4. Zoboki Csanád (Tapolca). F17: 6. Szűcs Soma (VBTSE). F21: 7. Domán Rajmund (Tapolca). F40: 4. Domán Gábor (Tapolca). Nyílt: 1. Csillag Ádám. Nyílt: 5. Horváthné Keszthelyi Noémi (VHSE ).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!