A zontás nők segítenek

Veszprém - A veszprémi Zonta Club is hozzájárul annak a speciális, 1,7 millió forintba kerülő diagnosztikai műszernek a beszerzéséhez, amelyet a tüdőrákos betegek ellátásának javítása érdekében vásárol a farkasgyepűi tüdőgyógyintézet.

Mátételki András

A veszprémi Zonta Club a november 28-ai adventi koncert bevételét ajándékozza a tüdőgyógyintézetnek. A  hangversenyt az egyetem aulájában rendezik, a szervezők legalább 200 ezer forintos bevételre számítanak.

Az idén 15 éves fennállását ünneplő klub szerdai ülésén az is elhangzott, hogy a koncert keretében adják át ezúttal is azt a 100 ezer forintos ösztöndíjat, amelyet egy helyi kiváló képességű egyetemista érdemel ki. Ekkor veheti majd át egy tehetséges, de hátrányos helyzetű veszprémi középiskolás lány azt a laptopot, amelyet az adományozók egyszázalékos felajánlásából gyűjtött össze a klub. A koncertet megelőző napon a városházán nyílik kiállítása B. Hegedűs Pirosnak  az el-adott alkotások árának egyharmadát a klub kapja meg.

Dr. Kristóf Mihályné, a klub elnöke átnyújtotta a Fenyveserdő Gondozóotthon vezetőjének, Urbanics Júliának azt a 81 ezer forintos ágyneműkészletet, amelynek árát a klub tagjai a füredi borheteken gyűjtötték össze.

Címkék#Zonta Club

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!