Csökkent a hődíj - A jövőben az árat a piac határozza meg

Veszprém - A megyeszékhelyen egy lakás fűtési díja a fűtési szezonban átlagosan tízezer forinttal csökken.

Varga Domokos Péter

A Veszprémi Közületi Szolgáltató Zrt. (VKSZ Zrt.) ugyanis november elsejétől 9,8 százalékkal mérsékli a távhőszolgáltatás nettó díját - ezt a megyeszékhely polgármestere jelentette be keddi sajtótájékoztatóján.

Debreczenyi János elmondta: korábban felkérte a VKSZ Zrt.-t, hogy vizsgálja meg a távhődíj mérséklésének lehetőségét, mivel olcsóbb a földgáz.

Emellett dolgozzák ki azokat a módszereket, amelyekkel a bevételkiesést kompenzálni tudja a veszprémi önkormányzat tulajdonában lévő szolgáltató cég.

A lakossági primér hődíja 3216 forint/gigajoulról 2900-ra, a szekunder hődíj 3 444 ről 3105-ra csökken. Hasonló arányban változik a nem lakossági hődíj mértéke is.

Konkrét példaként elhangzott, hogy egy 138 légköbméter nagyságú és havi három köbméter melegvízet felhasználó lakásban élők novemberi távhő rész-számlája 1 500 forinttal lesz alacsonyabb a márciusinál.

Debreczenyi János közölte azt is, információik szerint további áfacsökkenés várható. Ha ez bekövetkezik, érvényesíteni fogják a hődíj árában is. Viszont ha nő a gázár, annak hatásától sem tekinthetnek el, azaz fel kell készülni a hődíj emelésére - hangsúlyozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!