Oktatás új alapokon

Balatonfüred - A kompetencia alapú oktatásra térnek át a Széchenyi Ferenc szakközépiskolában és még négy megyei középfokú oktatási intézményben, a pályázat nyitórendezvényén az intézmény pedagógusainak tartottak eligazítást a projekt fő célkitűzéseiről.

Gaál Julianna

Elsősorban a matematika, az idegen nyelvek és a társadalomtudományi tantárgyak oktatásában térnek át a kompetencia alapú rendszerre a füredi iskolán kívül a veszprémi Kozmutza Flóra speciális iskolában, a sümegi Kisfaludy gimnáziumban, a várpalotai Thuri gimnáziumban és a tapolcai Batsányi gimnáziumban.

A projekt megvalósításához körülbelül 25 millió forint pályázati összeget nyertek az iskolák, melyből a szakképzést, a továbbképzéseket, új tankönyvek és taneszközök vásárlását finanszírozzák. A kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés innovatív intézményekben című konstrukció keretében a Szélrózsa elnevezésű projektet felmenő rendszerben vezetik be.

A pályázat az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretein belül a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közreműködésével valósul meg. Az ünnepélyes projektindítón Némethné Takács Cecília, a Közép-dunántúli Regionális Pedagógiai Intézet szakértője tartott előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!