A pápaiak szeretnének visszavágni a vereségért

Pápa, Veszprém - Az NB I/B-s kosárlabda bajnokságban két érdekes találkozón lépnek pályára a Veszprém megyei csapatok.

Novothny Ottó

A Pápa-Damla KC például annak a Kozármislenynek vághat vissza pénteken 17.30 órakor, akivel szemben idegenben az utolsó pillanatban kapott találattal szenvedett vereséget.

- Változatlanul nincsenek jó híreim - kezdte Vajda József a pápaiak mestere. - Úgy tűnik ez a szezonunk a sérülésekről és betegségekről szól. Most például Bogdán Erik dőlt ki a sorból hetekre, miközben hosszú kihagyás után éppen csak visszatért. Mellette Magyar Zoltán bokája is kifordult, szintén pihennie kell. Jelenleg az a helyzet, hogy tizenkét játékosunkból öten kisebb, nagyobb gondokkal küszködnek.

 

- Ettől függetlenül legutóbi két győzelmük a hangulatra bizonyára jótékony hatással lehetett.

- Ebből a szempontból nincs probléma, a Budafok ellen és különösen a múlt heti Székesfehérváron begyűjtött sikerek ugyan kötelezőek voltak, de valóban jókor jöttek.

- A Kozármislenynek még a négy közé is lehet esélye bejutni.

- Jó kis csapat, három ponttal kaptunk tőlük ki idegenben. Hidi Tamást nem kell senkinek bemutatni, őt nagyon nehéz semlegesíteni. Persze megpróbáljuk és ehhez várjuk szurkolóink segítségét is. A hazai pálya mellettünk szól, igyekszünk visszavágni a mislenyieknek.

A Veszprémi Egyetem SC előtt ismét szabad az út: a csapat győzelmekkel a tabella élére léphet, ugyanis a Bonyhád, a Sopron és a Nagykanizsa is kikapott. Ráadásul utóbbi éppen a Pekosi otthonában, ahová szombaton a VESC látogat.

- Három meglepetés is született az elmúlt fodulóban - állapította meg Molnár István az egyetemisták szakvezetője. - Úgynevezett kis csapatok győzték le a legjobb négy közöttieket. A Pekosi a Nagykanizsát, a Honvéd a Bonyhádot, a Kozármisleny pedig a Sopront tréfálta meg alaposan.

- Így a VESC ismét saját kezébe veheti a sorsát.

- Így igaz, különösen, ha a Pekosi otthonában nyerünk. Nem becsüljük le ellenfelünket, ez egyébként sem szokásunk, de tény, hogy különleges a helyzet, hiszen a legnagyobb megeleptést szombati riválisunk okozta. Hazai pályán jók lehetnek, oda kell figyelnünk, ha nyerni akarunk.

 

- Sok meccset játszanak idegenben.

- Két győzelemmel kezdtük az idei évet, ezt szeretnénk folytatni. A papírforma alapján ez elérhető cél, de éppen a korábban mondottak miatt nem árt vigyáznunk. Jó a hangulat a csapatnál, mindenki egészséges és harca kész.

*

A tabellát a Bonyhád vezeti egyetlen vereséggel (legutóbb a Honvédtól kapott ki 93:87-re), a Veszprém a második (11 győzelem, 2 vereség), a Nagykanizsa (10-3) és a Sopron (9-4) előtt. A Kozármisleny (7-5), a Honvéd (7-6), illetve a Pápa (6-7) következik a sorban.

Nyolcadik az Elite Basket (6-7), megelőzve a Budafokot (3-10), a Fehérvárt (3-10), a Sárvárt (2-10) és a Pekosi-Hegyvidéket (1-12). Ők az elmúlt fordulóban nyertek először, 90:88-ra gyűrték le a Nagykanizsát.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!