Gál: örülök, hogy megint együtt játszhatok Lazarovval és Dzombával

Minden bizonnyal Horvátországban folytatja pályáfutását Gál Gyula. A veszprémi kézilabdacsapat beállósa az utóbbi hónapokat kölcsönjátékosként Tatabányán töltötte, de tavasszal valószínűleg már a nagymúltú Croatia Osiguranje Zágráb mezében lép pályára.

Horváth Gábor

Úgy tűnik, véget ért Gál Gyula bő egy fél éve tartó kálváriája. A beállós térdszalag sérülését követően, tavaly nyáron kiszorult az MKB Veszprém KC keretéből, s a bakonyiakkal 2013-ig még szerződésben álló játékos október végén a Tatabánya csapatához került kölcsönbe.

A válogatott kézilabdázó jelen állás szerint ismét egy nemzetközi szinten jegyzett együttesben szerepelhet, a Bajnokok Ligája résztvevő CO Zágráb számít rá.

Annak ellenére, hogy a horvátokkal már korábban is kapcsolatban álltam, hirtelen jött a megállapodás. A Zágráb érdekes szituációba került, hiszen az elsőszámú beállósát kilenc hónapra eltilották, a csapatnak ezért mindenképpen szüksége volt egy rutinos játékosra azon a poszton. Megkerestek és aláírtam a 2012 nyárig szóló szerződést, néhány dologban a klubok (Veszprém, Tatabánya, Zágráb - a szerk.) még egyeztetnek, de reményeim szerint a tárgyalások már ezen a héten lezárulhatnak - nyilatkozta a Naplónak Gál Gyula, aki megjegyezte: nagyon örül a megállapodás létrejöttének.

- Boldog vagyok, hogy ismét együtt játszhatok Lazarovval és Dzombával, valamint annak, hogy csapattársam lesz a világklasszis Balic. Nagyon várom már az első BL-mérkőzésünket, azt, hogy 15 ezer ember előtt futhassak ki a pályára, hiszen ahogyan Veszprémben, ott is a legrangosabb nemzetközi kupasorozat áll a középpontban.

A Zágrábba tartó játékos így remek hangulatban készülhet a hétfőn kezdődő Európa-bajnokságra.

 - Nagyon nehéz csoportba kerültünk, de rengeteget dolgoztunk és szeretnénk megfelelően szerepelni. Bízom benne, hogy jók leszünk, de ehhez minden buzdításra szükségünk lesz - mondta a közelgő kontinenstornával kapcsolatban a magyar válogatott első számú beállósa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!