Ki vagyok én: Carrie és/vagy Tarantino?

Az vesse rám az első követ, akit még nem szippantottak be legalább egy pillanatra a közösségi portálokon felbukkanó ilyen-olyan, tudományosnak nem mondható, de nagyon is szórakoztató önismereti tesztek. Mert ami igaz az igaz, mindannyian imádunk azonosulni.

Gaál Julianna

A legutóbbi szörfözésem alkalmával például megtudtam magamról, hogy a Szex és New Yorkból Carrie Bradshaw vagyok (hurrá), hogy az európai nagyvárosok közül Budapesten (ez praktikus), a magyar városok közül Kecskeméten kéne élnem (hááát...).

A küldetésem a világban az életművészet (jól hangzik), látens francia vagyok (nem rossz, nem rossz), az eltitkolt ikertestvérem pedig Quentin Tarantino lehetne. Na ennél a legutóbbinál azért törni kellett a fejemet azon, hogy vajon mi közöm lehetne az erőszakos filmek amúgy zseniális rendezőjéhez, de szerencsére a teszt magyarázattal is szolgált: Ami közös bennetek: A szabályok arra valók, hogy megszegjük őket.

Ilyen hétköznapi frázissal lehet legjobban leírni téged, noha te magad egyáltalán nem vagy hétköznapi. Szociopata jellemvonásaidat már olyan művészi szintre fejlesztetted, hogy a környezeted elnézi a rigolyáidat. Márpedig az van bőven. Ami eltérő: Mivel nem vagy híres, maximum csak hírhedt, nem művésznek, inkább egy különleges, kihalófélben lévő állatfajnak tűnsz az emberek szemében. Hát izé.

A tesztek egyik legfőbb jellegzetessége, hogy nem lehet abbahagyni a kitöltögetést. Legalábbis nekem nem szokott sikerülni, mert amikor az egyikkel kész vagyok, és mondjuk képbe kerülök, hogy milyen ital lennék, akkor máris ott kínálja magát a következő (melyik kisállat vagy, illetve mennyire vagy babinéni).

Vannak gondosabban kidolgozottak, melyeknél nem lóg ki a lóláb, hogy melyik választ kell megadni azért, hogy a nekem szimpatikus válasz jöjjön ki, de persze vannak olyanok is, melyek vagy nagyon egyszerűek és átláthatók, vagy éppen zagyvák és értelmetlenek. Aztán ott vannak azok, melyek egy bizonyos közösségnek készültek, és engem hiába is érdekelne, hogy melyik tanár lennék abból a bizonyos suliból, a Béla bácsi, a pedellus válasszal túl sokra nem megyek.

Hasonló teszteket egyébként bárki készíthet és felrakhat, és ha népszerű filmből, sorozatból választunk karaktereket, netán témánk a horoszkóp vagy a partizás, a siker is garantált.

Hiszen mindenki imád egy kicsit magával foglalkozni, egy igazi nagy emberrel azonosulni, egy kicsit belegondolni, milyen ország, város, fiú, lány, növény, állat lenne, ha éppen nem annak születik, aki. Mondja ezt tehát egy szociopata alterarc Kecskemétről, aki, mint kiderült, egy nyilas csillagjegyűvel alkotna igazán jó párt.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!