Lombard Pápa: Zulevs harcra kész

Pápa - Az idény elején szerződtetett Vadims Zulevsnek rosszul végződött az őszi sorozat, de szerencsére már újra egészséges, és elkezdte az alapozást a Lombard Pápánál.

Sikos Gábor

A Zalaegerszeg elleni hazai Ligakupa mérkőzésen mutatkozott be a pápai közönségnek Vadims Zulevs. Két góljával és jó játékával hamar belopta magát a közönség szívébe. A Lombard szakmai stábját is meggyőzte, érdemes szerződtetni.

Az alapcsapatba történő beépítését hátráltatta a lett válogatottban összeszedett fejsérülése, de szép lassan egyre több lehetőséget kapott Véber Györgytől a bajnokikon és a kupamérkőzéseken egyaránt. Azonban a Fradi elleni rangadón súlyosan megsérült, és véget ért számára az ősz. Hazautazott, hogy otthon szerettei körében lábadozhasson.

Szerencsére január elején már a csapattal kezdhette meg a téli alapozást. Lábán egy heg emlékezteti Rafa Wolfe durva belépőjére, mentálisan azonban nem hagyott nyomot benne az eset.

- Voltak már korábban is sérüléseim, de a visszatérés után sohasem az volt a fejemben miközben játszottam, hogy féltenem kell a lábamat. Most sem fogom, és keményen odateszem magam az összecsapásoknál. Most már túl vagyok néhány edzésen, és szerencsére semmilyen problémám nem volt a sérült lábammal. Úgy érzem teljesen meggyógyultam - jelentette ki Zulevs, aki újult erővel vetette bele magát az edzésekbe.

- Arra koncentrálok, hogy a csapatnál beverekedjem magam a kezdőbe, és ott állandósítsam a helyem. Szeretném, ha szép sikereket érnénk el a tavasszal. A lett utánpótlás-válogatottal is ugyanez a helyzet. Velük is szeretnék minél jobban szerepelni a selejtezőkön - mondta el céljait a fiatal lett játékos, aki örült annak, hogy a karácsonyt a szüleivel és a barátnőjével tölthette. Most viszont már azért dolgozik keményen, hogy minél jobb formába lendüljön a tavaszi rajtra. Már otthon érzi magát Pápán.

- Először nehéz volt, ismeretlen volt a város és a kommunikáció is nehezen ment. Szerencsére, szinte a fél csapat beszél angolul, ha valami problémám akadt, segítettek nekem. Jó, hogy itt van a Denis (Rebryk, a szerk.) hiszen vele az anyanyelvemen, oroszul is tudok beszélgetni. Egyébként néhány alapvető magyar kifejezésre is megtanított, de attól még nagyon messze állok, hogy beszéljem is a nyelvet - mosolyodik el a Lombard Pápa középpályása, aki ha ideje engedi, akkor általában internetezéssel tölti az időt. Így tartja a kapcsolatot Lettországban maradt szüleivel, barátnőjével  és persze barátaival is.

*

Az elmúlt esztendőkben több ország labdarúgói is pályára léptek a pápai együttesben. Brazilok, kanadaiak voltak a legtöbben, de bemutatkozott horvát, szerb, román, francia, osztrák, szlovák, sőt zambiai futballista is.

Elképzelhető, hogy hamarosan újabb ország, Kolumbia képviselője is bemutatkozhat az NB I-es klub színeiben. Jelenleg egyébként a brazil Alex, az ukrán Rebryk, valamint a lett Zulevs külföldi a csapatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!