Fórum a Cholnokyról - Van még mit fejleszteni

Veszprém - Telt ház, stílusosan telt klubkönyvtár fogadta a Napló által szervezett városrészeket bemutató sorozat első állomásán a résztvevőket, akik a Cholnoky lakóteleppel és környékével kapcsolatban mondták el véleményüket, felvetéseiket.

Halmos György

A településrészhez szintén kötődő Kőrösi Csaba színművész előadása után Barták Péter főszerkesztő tájékoztatta az egybegyűlt érdeklődőket a Naplónál az elmúlt években történt legfontosabb változásairól, így a lap szerkezeti átalakításáról, beszélt az új mellékletekről.

A főszerkesztő megemlítette, hogy a közelmúltban megújult, jelentősen átalakult, kibővült az online megjelenése a napilapnak.

- A Napló a tavalyi évben a megyei és az országos lapoktól eltérően kilenc százalékkal növelte az olvasottságát a megyében – hangsúlyozta.

A fórumon többen megjegyezték, hogy az elmúlt húsz évben óriási fejlődésen ment keresztül a településrész, az utóbbi években a zöldfelületek gondozottsága, ápoltsága jelentősen javult. Sokan fogadták örömmel, hogy a tízemeletesek közötti szolgalmi utat is tisztítják télen.

Ugyanakkor probléma, bár korántsem akkora, mint évekkel ezelőtt, hogy a Cholnoky úton az Almádi és az Ady utca közötti szakaszon továbbra is vannak olyanok, akik "raliznak", ezért gyakoribb rendőri ellenőrzést tartanának célszerűnek.

Az itt élők által kitaposott gyalogutak közül az utóbbi években többet járólappal fedtek le, ezt tovább kellene folytatni – hangzott el. Volt aki arról panaszkodott, hogy a parkolók száma kevés a lakótelepen, néha közelharc megy egy-egy helyért.

Kattintson a városrész részletes bemutatásához

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!