Horváth Balázs-emlékszobára gyűjtenek

Veszprém, Nagyvázsony - Adománygyűjtő estet rendeznek pénteken a megyeházán, a befolyt összegből Horváth Balázs-emlékszobát alakítanak ki Nagyvázsonyban.

Szabó Péter Dániel

A Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány azon dolgozik, hogy méltó emléket állítson a 2006-ban elhunyt Dr. Horváth Balázsnak. Ezért Dr. Horváth Györggyel, a Veszprém Megyei Bíróság elnökével és Fábry Szabolcs nagyvázsonyi polgármesterrel karöltve emlékszobát szeretnének kialakítani Nagyvázsonyban a kisiskola épületében, hogy a településre látogatók megtekinthessék meg az egykori belügyminiszter hagyatékát. Mindezt Dr. Horváth Zsolt, országgyűlési képviselő mondta el hétfőn sajtótájékoztatón.

Hangsúlyozta, a mementóként szolgáló helyiség kialakításának mintegy 500 ezer forintos költségét adományokból szeretné biztosítani az alapítvány. Ezért február 5-én 17 órától kulturális estet rendeznek a megyeháza Szent István-termében, ahol fellép többek között a Jávor Pál Nemzeti Cigányzenekar, Baksa Kata népdalénekes, valamint Gazdag Tibor, Kőrösi Csaba és Zayzon Csaba színművészek is. A rendezvény bevételét az állandó kiállításnak helyet adó szoba kialakítására fordítják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!