MKB Veszprém KC - Kezükben a csoportgyőzelem

Veszprém - Mindenki nagy küzdelemre, izgalmas és változatos mérkőzésre számított a vasárnapi MKB Veszprém KC - Rhein-Neckar Löwen Bajnokok Ligája-rangadó előtt. Előbbi kettő igen, utóbbi viszont nem teljesült: a hazaiak magabiztosan szerezték meg a két pontot, s ezzel nagyjából be is biztosították első helyüket csoportjuk élén.

Horváth Gábor

Nem hagyott túl sok esélyt legnagyobb csoportriválisának a veszprémi férfi kézilabdacsapat, amely végig vezetve, nagyobb hullámvölgyek nélküli, remek játékot bemutatva fektette két vállra (34:30) a Löwent. Pedig a mannheimiek nem akármilyen csapattal érkeztek a királynék városába: a lengyel (Bielecki, Szmal), német (Fritz, Müller, Gensheimer, Groetzki) és izlandi (Stefansson, Gudjonsson) válogatott játékosok vezérelte alakulat mindenképpen pontot akart szereni az arénában.

A BL hétvégi fordulójának egyik leginkább várt rangadóján azonban erősebbnek bizonyult a fantasztikus szurkolótábora által hajtott MKB, amelyben ezúttal a masszív védekezés mellett elsősorban Sesum, Eklemovic és Iváncsik Gergő játéka emelkedett ki.

A veszprémi együttes sikerével kétpontos előnyt szerzett a legrangosabb nemzetközi kupasorozat B csoportjának élén, és mivel négy góllal nyert a második Löwen ellen (Németországban tavaly októberben hárommal kapott ki), a hátralévő két mérkőzéséből elég egyet megnyernie ahhoz, hogy meg is tartsa ezt a pozíciót.

A magyar bajnok szakvezetése és játékosai persze a találkozót követően rögtön jelezték, hogy nem szívesen számolgatnak, szombaton a Gorenje ellen itthon és két hét múlva a Kielce otthonában is szeretnének győzni.

- A győzelem volt az elsődleges célunk, hiszen egy nagyon erős csapatot fogadtunk. Rengeteget dolgoztunk a héten, és sikerült jól felkészülnünk az ellenfél játékából. Taktikusan, fegyelmezetten kézilabdáztunk. Védekezésünk végig magabiztos volt, igaz a felállt fal ellen az ellenfél szélsői többször találtak be, mint amire számítottunk. A támadásoknál külön dicséret illeti Sesum, Eklemovic és Iváncsik Gergő játékát. Ismét balkezes átlövő nélkül játszottunk, ennek kompenzálására alkalmaztuk a sok keresztmozgást és a szélsőbefutást  - nyilatkozta Mocsai Lajos.

A veszprémiek vezetőedzője által említett támadásbeli variációk fő befejezője Iváncsik Gergő volt.

- Sokat gyakoroltuk a befutásokat, örülök neki, hogy most kijött a lépés - fogalmazott a remek formában kézilabdázó, összesen kilenc gólig jutó balszélső, aki hangsúlyozta: erre a találkozóra mindenki félrerakott betegséget, sérülést és 160 százalékkal odatette magát.

Gulyás Péter az összecsapás után elmondta: nagyon hosszúnak érezte a mérkőzést.

- A szívünk vitt előre minket és újra megmutattuk, hogy milyen egységes csapat, talán egész Európa legegységesebb társasága vagyunk. Ez a győzelem remek alapot ad a folytatásra, újabb lépést tettünk céljaink megvalósítása felé, ám a következő két csoportmérkőzésen is oda kell figyelnünk - válaszolta lapunk érdeklődésére a veszprémiek jobbszélsője.

A német együttes vezetőedzője dicsérte az aréna hangulatát és gratulált a győztes félnek. Ola Lindgren kiemelte: csapata jól küzdött, de hiába állt fel többször is a padlóról, túl sok hibát vétett.

Snorri Gudjonsson megerősítette trénere véleményét.

- A Veszprém egyszerűen jobban játszott. Pontot szerettünk volna itt szerezni, de 10-12 technikai hibát nem enged meg egy ilyen ellenfél - vélekedett a Löwen csereként bevetett izlandi irányítója.

 

Szerdán a Csurgó, szombaton a Gorenje érkezik

Még két forduló van hátra a Bajnokok Ligája idei szezonjának csoportköréből. Az éllovas veszprémiek szombaton a szlovén Gorenjét fogadják, március hatodikán pedig Lengyelországba utaznak. A BL-folytatás előtt azonban a hazai pontvadászatban is pályára lép a bakonyi alakulat: szerdán a Csurgó látogat (18.00) a Veszprém Arénába.

A Bajnokok Ligája B csoportjának állása: 1. MKB Veszprém KC 14 pont, 2. Rhein-Neckar Löwen 12, 3. Targi Kielce 9, 4. Gorenje 5, 5. Chambery 5, 6. Bosna 3.
Még nem közölt eredmény: Chambery-Bosna 27:24.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!