Nem romakérdés a zenei tábor

Felsőörs - Tudta -e ön, hogy roma zenei szakkolégium létesül a volt úttörőtábor helyén? A képviselőtestület tájékoztatta-e erről? Megkérdezték-e véleményét? - ez áll azon a szórólapon, amelyet a Jobbik juttatott el a napokban a település háztartásaiba.

Martinovics Tibor

A párt térségi országgyűlési képviselő-jelöltje Kepli Lajos aláírta felhívás emellett tartalmazza a beruházás értékét, átadási idejét illetve a létesítendő intézmény férőhelyeinek számát.

- Nem tartom a szórólap hangvételét szerencsésnek, több pontatlanságot is tartalmaz, remélem csak félreértésről van szó. Hátrányos helyzetű, zeneileg tehetséges gyerekek, harminc magyar és harminc uniós országból érkező, képzése zajlik majd itt - reagált a szórólapra Mészáros Zoltán, a beruházást elnyerő Camp Europe Kft. ügyvezető igazgatója, aki levelet írt az ügyben a Jobbik képviselőjének. Felsőörs polgármestere hangsúlyozta: a helyi hírmondón keresztül többször tájékoztatták a lakosságot a beruházásról.

- A képviselő testület nagy örömmel támogatja a beruházást, amely fellendítené a helyi turizmust és a község jó hírét vinné. A rendezési tervet is módosítottuk annak érdekében, hogy ez megvalósulhasson - válaszolta lapunknak Felsőörs polgármestere. 

Kenézné Berei Györgyi hozzátette, nem örül a szórólapnak, mert a község nyitott minden értéket adó új kezdeményezésre. A volt úttörőtábor egyébként Veszprém város tulajdona, így annak felhasználásába sok beleszólása nincs a községnek - jegyezte meg a polgármester.

Mészáros Zoltán, a pályázatot elnyerő cég vezetője kiemelte: az intézmény egész évben működik majd, egyebek mellett erdei iskoláknak ad helyet, a már említett zenei képzés csupán 12 hetes lesz.

- Eddig úgy gondoltuk, elegendő a beruházás indulásakor ismertetni a részleteket a Felsőörsiekkel. Lehet, hogy ez hiba volt, ezért hamarosan szórólapon tájékoztatjuk a község lakóit a pontos tervekről - fogalmazott Mészáros Zoltán.

A  mintegy 850 millió forintos beruházás várhatóan júniusban kezdődik, és jövő év májusára készül el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!