Veszprémi postások: jogtalan az elbocsátásuk?

Veszprém - Megfélemlítés és elbocsátás, avagy a szocialista munkáspolitika címmel intézett interpellációt hétfőn a Parlamentben Bernáth Ildikó a pénzügyminiszterhez, az elbocsátott postások ügyében.

Martinovics Tibor

A Fideszes országgyűlési képviselő kifogásolta, hogy a Magyar Posta székházának eladásából származó bevétel felhasználását firtató kézbesítőket, nem mellesleg szakszervezeti képviselőket méltatlanul és igazságtalanul bocsátották el, ráadásul rendkívüli felmondással, ami után három hónapig még munkanélküli segély sem jár számukra.

Az interpellációra a tárca államtitkára, Katona Tamás válaszolt. Álláspontja szerint a postások munkabeszüntetése és követeléseik is jogtalanok voltak, amelyek ráadásul súlyosan sértették a Magyar Posta gazdasági érdekeit, ezért elbocsátásuk indokolt volt.

Bernáth Ildikó a parlamenti képviselőkkel szemben az államtitkári választ nem fogadta el és a szerdai sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, az ügyben írásbeli kérdéssel fordul a pénzügyminiszterhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!