A cigányok esélye

Veszprém - A cigányok, nem cigányok közös dolgainak megbeszélése nemcsak választási kérdés, folyamatos együttműködést igényel mindenkitől - hangsúlyozta Debreczenyi János a Lungo Drom vezetőivel tartott szerdai fórumon.

Győrffy Árpád

Farkas Flórián, a szervezet országos elnöke hosszan bírálta az elmúlt nyolc év cigányokkal kapcsolatos politikáját.

Úgy gondolja, a cigányság érdeke az április 11-i választáson való részvétel, a Fidesz-KDNP győzelmével a rendszerváltás óta most lesz talán először esély arra, hogy a jövő útjára lépjen. A két szövetséges párton kívül nem volt korábban példa arra, hogy a hatalomra kerülők felvállaljanak egy olyan programot, amelyik valódi esélyt ad a cigányság felzárkózására.

A fórumon részt vett Ékes József, az ajkai térség országgyűlési képviselője, aki a mára kialakult helyzet jellemzéséül elmondta, 3,5 millió ember a szegénységi küszöb környékén él, 600 ezer gyermek éhezik. A problémákat csak társadalmi összefogással és erős nemzeti kormánnyal lehet megoldani. Aktívabb fellépést szorgalmazott Kalló Zoltán, a veszprémi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke és Babai János, a Lungo Drom megyei vezetője is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!