Hírességek tojásból a Beatlestől Obamáig

Újraértelmezte a tojásfestést egy New Orleans-i művész, aki a jelen és a közelmúlt hírességeit - a Beatlestől Barack Obamáig - formálja meg tojásból. A Tojásember néven elhíresült John Lamouranne harminc éve választotta ezt a különös művészetet.

MTI

Az eltelt idő alatt számos népszerű sztár, együttes, énekes, színész vagy politikus alakja formálódott meg a keze alatt tojásból. A 63 éves művész a figurák fejét libatojásból készíti, míg testükhöz fa-, illetve kerámiatojást használ. Keze nyomán tojásból született újjá Michael Jackson vagy Elvis Presley, de megformálta a Beatles-együttest és a Rolling Stonest, Barack Obama amerikai elnököt, valamint feleségét, Michelle Obamát is.

48 fa tojásból készült a "Tojásember" képen látható kompozíciója, amelyben 14 olyan művész kapott helyet, akik már nincsenek az élők sorában. A tojásfigurák egy kétszintes színpadon sorakoznak, a három dobos a háttérben: Dennis Wilson, Keith Moon és John Bonham. Előttük  Jimi Hendrix, George Harrison, John Lennon és Jim Morrison zenél, míg a zongorán Freddie Mercury játszik. Az énekesek Ronnie Van Zamp, Janis Joplin és Cass Elliot. Dwane Allman és Jerry Garcia gitároznak, valamint Felix Pappalardi is bekerült a halhatatlanok tojáskompozíciójába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!