Kétszer lefejelt egy rendőrt - Másfél év börtönbüntetést kapott

Zirc - Egy többszörösen büntetett előéletű férfi a rendőrnek is nekiment, amikor be akarták vinni az őrsre. Újra börtönben találta magát, másfél évre ítélték.

zaol.hu

A Zircen verekedéseiről elhíresült K. Dezső tavaly előtt január végén kora hajnalban az azóta már elhunyt barátjával ki akarta fosztani az egyik telefonfülkét, amelyben 1450 forint volt. Nem sikerült megkaparintaniuk a pénzt, mert közbeléptek az egyenruhások. (A rongálással 246 ezer forintos kárt okoztak.)

Mindkét férfi elfutott a helyszínről, de a járőrök utolérték őket. A 36 éves K. Dezső ekkor szidni kezdte a rendőrt, aki megfogta a ruháját. A többszörösen büntetett férfi is a kabátjánál ragadta meg a rendőrt, majd kétszer lefejelte. Nem engedte, hogy az egyenruhás megbilincselje, sőt megfenyegette, hogy megöli. A rendőrök földre teperték a férfit, aki többször hasba rúgta egyiküket, miközben azt kiabálta, hogy: Agyonrúglak!

A vádlottat előállították az őrsre, ahol három hónappal korábban is megfordult: a Randevú presszóbeli műsora után vitték be. A zirci bíróság felelősségre vonta más verekedése miatt is, továbbá a számlájára írták, hogy amikor ittasan vezetett egy autót, majdnem elütött egy polgárőrt.

A Zirci Városi Bíróság többek között hivatalos személy elleni erőszak bűntettéért, ittas vezetés vétségéért és súlyos testi sértés kísérletéért mondta ki bűnösnek K. Dezsőt, akit, mint többszörös visszaesőt, halmazati büntetésül másfél évi börtönre ítélt. A múlt héten a megyei bíróság jogerősen helyben hagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!