Parkolási tilalom a Kossuth-laktanya előtt

Veszprém - Március 15-től csak a honvédségnél dolgozó autósok parkolhatnak a Kossuth-laktanya előtti területen, a figyelmeztetési időszakot követően április közepétől az engedély nélkül várakozó gépjárműveket elszállíttatják.

Szabó Péter Dániel

A Jutasi út 91-93. előtti 100-120 férőhelyes, egyébként honvédségi tulajdonban lévő parkolót eddig bárki használhatta, így a környéken lakók közül is sokan hagyták ott gépjárműveiket. Épp ez okozott komoly gondot a munkába érkező katonáknak. 

- Az itt dolgozók is alig találtak és találnak parkolóhelyet reggelente, hét óra után ugyanis esély sincs arra, hogy valaki le tudja tenni az autóját. Ezért az ezred vezetése úgy döntött, hogy március 15-től engedélyhez köti a parkoló használatát.

Az engedélyeket az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezrednél dolgozó állomány tagjai kaphatják meg, a kártyák meglétét a szolgálatban lévő katonák folyamatosan ellenőrzik majd. Egy hónapon át, április 15-ig a munkanapokon engedély nélkül parkolókat írásbeli figyelmeztetést kapnak, április 15-e után azonban az érintett gépjárműveket elszállíttatja a honvédség - mondta el kérdésünkre Jádyné Németh Szilvia százados.

A kommunikációs tiszttől azt is megtudtuk, a parkolási anomália 2007 óta vált komollyá, akkor ugyanis a Fenyves-laktanyából a Kossuth-laktanyába költöztek át a légtérellenőrzők, így a közel 400 ott dolgozó katonára jut 120 parkolóhely, nem beszélve a környéken élőkről, s azokról, akik forgalomból kivont gépjárműveiket is az érintett területen hagyták.

*

A Kossuth-laktanya bejáratánál található bankautomatát természetesen továbbra is használhatja a lakosság, s a tranzakció idejére a parkolás is engedélyezett marad. Ebben az esetben a várakozási idő nem haladhatja meg a 10 percet, ami minden bizonnyal elegendő lesz a készpénzfelvételre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!