A születés ünnep legyen - Gátmetszéstől az ölbeli játékokig

Veszprém - Másodszor rendezte meg a Lélek Éled Kör (LÉK) a Születés ünnepet, különválva az országos program-sorozattól. Izgalmas előadások, eszmecserék, játékos, vidám rendezvények váltották egymást a két napon.

Németh F. Bernadett

A születés legyen ünnep, a szülőknek és a gyermeknek is, ez a LÉK alaptézise, s ezért próbál megtenni mindent, amit csak lehet. Régóta szorgalmazzák például, hogy a megyei kórházban legyen lehetőség alternatív szülési módokra, a várandósok fogadhassanak saját szülésznőt, dúlát, aki támogatja őket a nagy esemény közben. Ebben úgy tűnik, hamarosan eredményt is elérnek, legalábbis a témában tartott lakossági fórumon az derült, hogy a kórház nyitott a megoldásokra.

A LÉK gyakorlati tanácsokkal segíti a gyermekáldás előtt állókat és a gyakorló szülőket. Csütörtökönként baba-mama klubot tartanak a családsegítő központban, ahol szakértőket kérnek fel előadásokra, és kicserélik a gyerekneveléssel kapcsolatos tapasztalataikat. A Születés ünnep is számos témában elmélyedtek, mint például a babahordozás fontossága, a homeopátiás módszerek szerepe a várandóságban és a szülésben, vagy az anya-gyermek életre szóló szövetségéről.

A szórakoztató programok között népszerű volt a Ringató foglalkozás, ahol Rábaközi Rita avatta be a szülőket az ölbeli játékok titkaiba. Zenével, tánccal és mesével várta a kicsiket és nagyokat Szabó Tánya és a Bran zenekar is, ők az ír tündér-és manóvilágba vezették el a résztvevőket. Babaholmi börze, kézműves foglalkozások is tarkították a Születés ünnepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!