Barátságos elődöntő - Iváncsik Tamás megsérült a meccsen

Veszprém - Tizenöt góllal nyerte meg a veszprémi férfi kézilabdacsapat a Dunaújváros elleni bajnoki elődöntő-párharc első mérkőzését kedden.

Horváth Gábor

MKB Veszprém KC-Dunaferr SE 34:19 (17:13)
Veszprém Aréna, 1500 néző. Vezette: Baranyi, Szloska.
MKB Veszprém KC: FAZEKAS  IVÁNCSIK T. 4, Sesum 1, Eklemovic 3, SULIC 6, TERZIC 6 (1), Iváncsik G. 4 (1). Csere: Lusnyikov, Lapcevic 1, Vilovski 3, Perez 3, Gulyás 1, Korazija 2. Edző: Mocsai Lajos.
Dunaferr SE: Mikler  Miss, Kiss, KOPCO 5, Kemény, NAGY K. 4, Széles 2. Csere: Repóth (kapus), Bali, Kurbely 2, Kuzmichev 1, Rosta 3, Szepesi 2, Németh. Edző: Imre Vilmos.

Kiállítások: 4, illetve 6 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 2/0.

A honi kézilabdaliga elődöntőjében a Dunaferrt fogadta a Veszprém. A vendégek juniorválogatottaik hiányában tartalékosan, sok fiatallal álltak fel. A lelátón ott voltak a csütörtökig a megyeszékhelyen készülő felnőtt nemzeti csapat tagjai is, köztük a következő szezonban már az MKB színeiben kézilabdázó Császár Gábor és Laluska Balázs.

Az első húsz percben remekül tartotta magát a Dunaferr, a vendégek vezettek is, majd hiába fordított a címvédő, tapadtak ellenfelükre. A visszafogott iramot aztán a hajrában törte meg a Veszprém, amely ekkor gyorsan növelte a különbséget. A csapat lendületét az sem törte meg, hogy Iváncsik Tamást a 28. percben sérülés miatt le kellett cserélni. A jobbszélsőt kórházba vitték (a meccs utáni első diagnózis szerint törés nincs, de a kézfeje zúzódott), ezért a második félidőben Gulyás Pétert kellett tizennegyedikként beírni a jegyzőkönyvbe, ami egyben azt is jelentette, hogy Marko Vujin nem léphetett már pályára ezen a meccsen.

A folytatásban megváltozott a játék képe: a hazai együttes védekezése feljavult (mindössze hat gól engedélyezett a vendégeknek) és végül kiütéses győzelmet aratott.

A párharc második mérkőzését április 27-én játszák, addig még egy barcelonai fellépés is vár az MKB-ra.

Mocsai Lajos: - A meccs elején komoly gondjaink voltak, a második félidővel viszont elégedettek lehetünk.

Imre Vilmos: - Próbáltuk szorosabbá tenni a találkozót, de sokat hibáztunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!