Tavaszi zsongás gyerekeknek - Végvári kaland testközelből

Tapolca - Emlékezetes, vidám napot tudhatnak maguk mögött a Tapolcai Általános Iskola diákjai. Tanítás helyett játékos, ügyességi programok, végvári kalandok várták a mintegy ezerkétszáz gyereket.

Szijártó János

Az intézmény tanulói három különböző helyszínen tölthették a délelőttöt.

A Batsányi Tagintézmény udvarán, a kellemes tavaszi időnek köszönhetően jól érezhették magukat a 7-8. osztályosok, akik ügyességüket tehették próbára az itt kialakított akadályok leküzdésével, valamint kézilabdában és fociban is megmérkőzhettek egymással a csapatok.

A gyerekek másik nagy csoportja, (5-6. osztályosok) Tapolca-Diszelt vette célba. A népes társaság kerékpárral, illetve gyalogosan érkezett, majd lovagolhattak diszeli vendéglátóiknak köszönhetően.

A vendégeket Győrffy Villám András hagyományőrző huszártábornok fogadta, s válaszolt a tanulók kérdéseire. A gyereksereg harmadik része, az intézmény alsó tagozatosai viszont Gyulakeszibe látogattak, ahol Németh Gyula (Csobánc várának kapitánya) irányítása mellett számos végvári kalandot élhettek át.

Láthattak igazi lóistállót, volt lovaskocsikázás, vívás, párbaj, népi játékeszközök bemutatása, kötélhúzás, zsákbanfutás, célbadobás patkóval, tojáskeresés, mocsárjárás, sőt az itt kialakított palánkvárat is elfoglalhatták a forgószínpadszerűen mozgó osztályok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!