Új rendelőt építettek Örvényesen

Örvényes - Új, korszerűen felszerelt, védőnői szolgálatnak és egy kézi gyógyszertárnak is helyet adó háziorvosi rendelőt adtak át a településen. Az orvosi ellátás eddig egy nyolcvan éves, elavult iskolaépületben zajlott.

Martinovics Tibor

- Jó példa lehet ez országosan is. Számos kollégám dolgozik rossz szinte lehetetlen körülmények között. Íme, a példa, a település mérete nem lehet akadály, kis lélekszámú faluban is megoldható a modern orvosi ellátás – vélekedett dr. Balla György, Örvényes háziorvosa.

A 28,5 millió forintból épített új rendelőben, amelyhez a közép-dunántúli operatív program keretében közel húsz millió forint támogatást nyert a település, hetente háromszor lesz rendelés, a korábbiaknál lényegesen kulturáltabb körülmények között. 

- Saját erőből képtelen lett volna megvalósítani egy ilyen nagyságrendű beruházást az önkormányzat, ezért külön öröm számomra, hogy ez a korszerű, akadálymentesített rendelő felépülhetett – fogalmazott a péntek délután tartott átadó ünnepségen a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke.

Pál Béla elmondta, a program keretében a régióban huszonkettő-, a megyéből összesen tizennégy település kapott támogatást.

- Az utóbbi évek legnagyobb fejlesztése ez a hetven négyzetméteres rendelő megépítése. Méltatlan körülmények között zajlott most már évek óta a háziorvosi rendelés, ráadásul valószínűleg a nyártól életbelépő új jogszabályok miatt be is kellett volna zárni a korábbi rendelőt. Idejében sikerült tehát lépnünk – válaszolta a Napló kérdésére Huszár Zoltán polgármester, aki hozzátette, nem elégednek meg ennyivel, hiszen uniós pályázaton 55 millió forintot nyertek a könyvtár-kultúrház épületének teljes rekonstrukciójára, amelyet két éven belül szeretnének megvalósítani.

Az új rendelő avatásán jelen volt Nagy Jenő országgyűlési képviselő is, aki örvényesi születésűként külön örömmel üdvözölte a megvalósult beruházást, mint mondta: általa olyan, a modern kornak megfelelő szolgáltatáshoz juthatnak hozzá az apró falu lakói, amelyek egy kisvárosnak is javára válnának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!