Árvíz - Újabb rendkívüli árhullám közeleg (folyamatosan frissítve, rengeteg fotóval)

2600-ra nőtt a kitelepítettek száma az országban az áradások miatt - közölte Dobson Tibor, az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos szóvivője szombaton az MTI-vel.

MTI

Késő estétől harmadfokú a készültség Budapesten

A Duna vízszintjének intenzív emelkedése miatt harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendel el szombaton 23 órakor a Fővárosi Védelmi Bizottság - közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája az MTI-vel.

A folyó vízszintje az este nyolc órakor mért adatok szerint a fővárosban elérte a 745 centiméteres magasságot; ez péntek éjfél óta több mint félméteres emelkedést jelent - figyelmeztettek.

Az árhullám várhatóan a jövő hét elején tetőzik Budapestnél, 800 centiméteres vízállással. A Dunán az eddigi legmagasabb vízállás 2006-ban volt, akkor 860 centimétert mértek.

Pintér Sándor: újabb, rendkívüli árhullám közeleg a Hernádon

Újabb, rendkívüli árhullám közeleg a Hernádon, emiatt a folyó vízállása 50 centiméterrel meghaladhatja az eddigi legmagasabb értéket; a töltéseket meg kell erősíteni, ezért bővítik a védekezésben részt vevők számát - mondta Pintér Sándor, a belügyi tárca vezetője szombat délután Budapesten, a Belügyminisztériumban tartott kormányszóvivői tájékoztatón.

A miniszter közlése szerint az árhullám az előrejelzések alapján éjfélre érkezik meg, és 11 települést veszélyeztet. Ha nem sikerül addig 50-70 centiméterrel megemelni a töltéseket, akkor az életveszély mellett akár 100 milliárd forintnyi kár is keletkezhet.

Pintér Sándor elmondta, jelenleg 17 ezer ember vesz részt a védekezésben a Hernád mentén, de a számukat még növelik. Az országban jelenleg 204 ezer hektárnyi terület van víz alatt.

A védekezésben részt vesz 5195 rendőr, 2321 katona; a Büntetés Végrehajtástól 404-en, a Vám- és Pénzügyőrségtől 452-en vesznek részt a mentésben; rajtuk kívül mintegy 6500 ember van még kinn a gátaknál, a lakosság és a közmunkások.

A Hernád menti töltések megemeléséhez több mint egymillió homokzsákot használnak fel - tette hozzá a miniszter.

A tájékoztatón jelen volt Bakondi György, az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos, aki elmondta, hogy jelenleg rendkívüli, vagyis a harmadfokot is meghaladó készültség 230 kilométer hosszan van a Sajón, a Hernádon és Zagyván, valamint a Bódva teljes hosszán. Harmadfokú készültség mintegy 863 kilométeren van az országban; szinte nincs is olyan folyó és patak az országban, amely ne áradna - fűzte hozzá a miniszteri biztos.

Nagy Anna kormányszóvivő elmondta, hogy jelenleg egyértelműen a Hernád mentén a legkritikusabb az árvízi helyzet, a védekező települések száma országosan 259, ebből Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 138. A kitelepítettek száma mintegy 2600, közülük 2400 borsodi.

Életveszélybe nem került senki - mondta a kormányszóvivő.

Növekvő vízszint, útlezárások, kitelepítések Pest megyében

Pest megyében a Dunakanyar településeit veszélyezteti a leginkább az árvíz. Sződligetnél a Duna átbukott a 2-es főúton, amelyet emiatt szombaton le kellett zárni. A 11-es főút Visegrád és Tát közötti szakaszán teljes útzár lépett érvénybe. A folyó mentén homokzsákokat osztanak, gátat magasítanak, néhány helyen kitelepítés is történt - tudta meg az MTI a régió érintett polgármestereitől.

Sződligeten szombat délután másodfokú készültséget rendeltek el, melyet vasárnap várhatóan harmadfokúra emelnek. Mivel a Duna átfolyik a 2-es főúton, ennek az útszakasznak a védelme a legfontosabb, mert ha nem állítják meg a vizet, akkor a község egyharmadát elöntheti az ár. Több százan töltik és rakják a homokzsákokat, a munkában a Váci Börtön és Fegyház 40 fogvatartottja is segít. Az ártéren lévő épületek víz alatt állnak, a település határában lévő speciális otthon lakóit reggel biztonságos helyre menekítették.

Szobról egyelőre 5 családot kellett kiköltöztetni. Egy utcát teljesen elöntött a Duna, de várhatóan további utak is víz alá kerülnek, mivel az előrejelzések szerint még legalább 70 centiméter vízszintemelkedéssel számolnak. Számos házat homokzsákokkal raktak körbe, félő, hogy vasárnaptól már csak csónakkal lehet arrafelé közlekedni.

Tahitótfalun másodfokú a készültség. Egyelőre járhatóak az utak és a hidak, ám vasárnap akár öt utcát is elönthet a víz. A helyiek számításai szerint a 2006. évinél 40 centiméterrel alacsonyabb vízszinttel tetőzhet az ár.

Szigetmonostor környékén legalább kétszázan védekeznek. Összesen körülbelül 25 ezer homokzsákot töltenek majd meg, ám mivel az ideiglenes bányát már elöntötte a Duna, máshonnan kell a homokutánpótlást megoldani.

Surány és Horány között mintegy 2 kilométeres szakaszon magasítják a gátat, miközben délután megkezdik 30 helyi lakos kitelepítését. Kiköltöztetésre készülnek Nagymaroson is, bár egyelőre csak a település úgynevezett Duna-meder részéről. Jelenleg 585 centiméteres vízállást mérnek, elsőfokú készültség van érvényben. A védvonal pénteken megkezdett kiépítésével hétfőre végeznek.

Dunakeszinél péntek óta nem emelkedett jelentősen a vízszint, ám a Duna-sort teljesen elönti majd az ár. A Rév utcai szakasz már vízben áll, s a folyó terjeszkedik. A sétányon lakóknak elegendő mennyiségű homokzsákot osztottak ki. Úgy tűnik, hogy a 2-es főút városon átvezető része - így az itt lévő több nagyáruház és az ipari park - "megmenekül" az ártól.

Visegrádnál a töltés hiányosságait pótolják, a városban másodfokú a készültség. Lakóépületeket egyelőre nem veszélyeztet az áradás, de mindenre felkészültek.

Göd lakóépületei a várost körülvevő stabil gátrendszernek köszönhetően biztonságban vannak, de az egyéb területek védelme indokolt. A településen átvezető, Sződligetnél lezárt 2-es főút átmenő forgalmának növekedése miatt némi kellemetlenséggel kell számolniuk a helyieknek.

Szentendrén szombat délben másodfokú készültséget rendeltek el. Eddig 18 ezer homokzsákot építettek be, főként a dunakorzói rév környékén, a Bükkös-pataknál (az átemelőnél), illetve a postásstrand fölött, a kaszinónál folyik erőteljes védekezés. A Pap-sziget már most részben víz alatt áll; az itt lévő kemping vendégeit kitelepítették.

Vácott a jelenlegi másodfokú készültséget vasárnap harmadfokúra emelik. A városban szervezetten, a büntetés-végrehajtási intézet és mások bevonásával folyik a védekezés, kiköltöztetésre egyelőre nem volt szükség.

A Magyar Közút Zrt. szóvivője, Pécsi Norbert közlése szerint Pest megyében a korábban teljesen vagy félpályán lezárt útszakaszok köre szombat délutánra tovább bővült. Teljes útzár lépett érvénybe a 2-es főút Visegrád és Tát közötti szakaszán, így Dömös, Pilismarót és Esztergom ebből az irányból megközelíthetetlen. A Dunakanyarban leállt az összes komp – tette hozzá.

Újabb szakaszokon emelik a készültség szintjét a Dunán

Újabb szakaszokon emelték, illetve emelik az árvízvédelmi készültség szintjét a Duna mentén - közölte az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szombaton az MTI-vel.

Harmadfokúra emelték a készültségi szintet szombat délelőtt Esztergomnál, délben Komárom és Almásfüzitő között, valamint a Vének-Dunaszentpáli árvízvédelmi szakasz teljes hosszán, míg Dunaremete és Rajka között másodfokú készültség lépett életbe.

Péntek este másodfokúra emelték a készültséget a Mosoni-Duna Rábca menti szakaszán, Kunszigetnél, Abdánál, Ikrénynél és Rábapatonánál, a Győr-Koroncó árvízvédelmi szakasz teljes hosszán, valamint Mérges és Rábaszentmiklós körzetében.

Az előrejelzések szerint a jövő hét elején további csapadékra kell számítani a térségben, ám ennek pontos mennyisége még bizonytalan, várhatóan nem lesz jelentős eső.

A Cuhai-Bakony-ér fenyegette Bőnynél szombatra stagnáló, kissé emelkedő vízjárást várnak, a legkorábban szombat délután folytatódhat a települést veszélyeztető patak apadása.

 

OLDALTÖRÉS: Tetőzik a Hernád, kilakoltatások Kassán, magas az Ipoly vízállása

 

 

 

Tetőzik a Hernád, kilakoltatások Kassán, magas az Ipoly vízállása

Több mint 1500 személyt lakoltattak ki szombatra virradóra a kelet-szlovákiai Kassán, amelynek négy lakótelepét veszélyeztette a Hernád.

Egy nyugdíjasotthonból tűzoltók segítségével 21 mozgásképtelen beteget is elvittek, őket a helyi egyetemi kórházban helyezték el. Az elhagyott lakások, ingatlanok és vagyon védelmét a rendőrség biztosítja.

A városi válságstáb jelentése szerint előzetes intézkedésről van szó. Reggel a folyó vízszintjének emelkedése megállt, s amennyiben nem történik valami váratlan, a helyzet stabilizálódik.

A Kassa melletti Ruzín víztároló már megtelt, de a gátak egyelőre bírják a terhelést. A tárolóba 500 köbméter víz folyik be másodpercenként, és ugyanennyit eresztenek le a Hernádba. Ha a beáramló vízmennyiség nem fog növekedni, akkor nem lesz szükség újabb óvintézkedésekre.

Veszélybe került a tornaljai régió ivóvízellátása, mert az áradások beszennyezték az ivóvízforrásokat - jelentették a helyi hatóságok.
Magas az Ipoly vízállása is. A helyi hatóságok felkészültek az esetleges evakuációra, amely mintegy kétezer embert érintene. Az éjszaka azonban nyugodtan telt el Ipolyságon, és valószínű, hogy elkerülhető a kitelepítés. Ha a vízszint az elkövetkező órákban nem fog megemelkedni, akkor a töltések kibírják a nyomást.

"Az Ipoly különlegessége, hogy lassan árad, és lassan is apad" - mondta Jozef Macaj, a válságstáb elnöke.
A helyi szlovák-magyar közúti határátkelő zárva van.

Az E77 főút Ipoly-hídja továbbra is le van zárva. A folyóból két átereszen csapolják le a vizet a környező szántóföldekre és mezőkre.
Pozsonynál a Duna fenyeget. A víz már a rakpartokon van. A folyó bal partján a személyi kikötő megközelíthetetlen, mert a Duna elöntötte a bejáratot. A hajózási tilalom miatt a kikötőben horgonyzó hajókon levő turistákat autóbuszokkal szállítják el.

Szlovákiaszerte gondok vannak a közúti és a vasúti közlekedéssel, mert számos alacsonyabb rendű út megrongálódott, vagy víz alatt van.

Tekintettel a bonyolult árvízhelyzetre a politikai pártok többsége megszakította választási kampányát. A kormány közölte: 25 millió eurót különített el a kárenyhítésre és a helyreállítási munkákra.

A Tisza már apad a felső szakaszán

A Tisza a felső szakaszán, a határszelvénytől Tivadar településig már apad, miután nem volt jelentősebb csapadék a vízgyűjtő területén - közölte Bodnár Gáspár, a nyíregyházi Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője szombaton az MTI-vel.

A határon túl, Kárpátalján átlagosan 4, Erdélyben 6 milliméter csapadék hullott az elmúlt 24 órában, míg a Tisza felső hazai térségében is mindössze 5 milliméter eső esett - mondta az igazgató.

Hozzátette: Tivadartól lejjebb ugyan árad a folyó, de csak I. fokú árvízvédelmi készültségre van szükség Tiszatelek és Tokaj között.

A Krasznán szintén elsőfokú a készenlét, a folyó lassan, folyamatosan árad. A Szamos és a Túr szabolcsi részén ugyancsak emelkedő a vízszint, készenlétre azonban nincs szükség.

A Tiszába torkolló Lónyay-főcsatorna vízszintje a belvíz miatt magasabb, gátjai mentén továbbra is első- és másodfokú a készültség. Bodnár Gáspár tájékoztatása szerint az esős időjárás miatt Szabolcsban 28 ezer hektárra növekedett a belvizes terület. Már a Nyírség két körzetében is másodfokú készültséget kellett elrendelni, illetve a beregi tájegységben szintén II. fokúra emelték a készenlétet. A Tisza-Túr-Szamos-közben elsőfokú készültséget rendeltek el, így már nyolc belvízvédelmi szakaszon védekeznek a megyében.

A vízügyi igazgatóság mellett két vízgazdálkodási társulat is, valamint 19 települési önkormányzat tart I.-II. fokú belvízvédelmi készenlétet Szabolcsban.

 

2300 embert kellett kitelepíteni

Eddig mintegy 2300 embert kellett kitelepíteni az országban az áradások miatt - közölte Dobson Tibor, az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos szóvivője szombaton az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a legtöbb embert, mintegy kétezret, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kellett kitelepíteni.

A védekezésben országosan mintegy 12 ezren vesznek részt, közülük tízezren Borsodban dolgoznak. A védekezők egyharmadát a lakosok teszik ki, kétharmada pedig valamilyen szervezethez (rendőrség, tűzoltóság, katonaság) tartozik vagy önkéntes.

A szakemberek felkészültek újabb több ezer ember esetleges kitelepítésére, ugyanis például Borsodban a mellékfolyókon lehetnek még árhullámok az elkövetkező órákban - mondta Dobson Tibor.

Jelenleg az áradások által a leginkább érintett Borsod megyében 131 olyan település van, ahol védekezési munkálatok folynak. Ezek közül 46 településen komolyabb a készültség, 15 település pedig közvetlen veszélyben van.

Jelentősebb áradások vannak még Nógrád megyében, főként Pásztó és a hasznosi víztározó környékén, valamint az Ipoly térségében. Győr-Moson-Sopron megyében Bőnyben és térségében kell védekezni, s Baranya megye több települése is érintett - mondta Dobson Tibor.

Ezen túlmenően Pest megyében és Bács-Kiskun megyében folyik védekezés, de az nem olyan mértékű, mint Borsodban. Azokról a területekről, ahol alacsonyabb fokú a készültség, erőket csoportosítanak át például Borsodba.

A Duna mentén is - főként a Duna-kanyarban - megkezdődtek a védekezési munkálatok. A szakemberek azt kérik, hogy a folyó mellett lévő üdülőkből, sportlétesítményekből a tulajdonosok vigyék el az értékeket, mert a víz szintje emelkedni fog - közölte a szóvivő.

Dőlnek össze a házak Edelényben

A vályogból épült házak már dőlnek össze az óriási árvíz miatt a Borsod megyei Edelényben, a város egyik részét - ahol korábban áttört a Bódva - már teljesen birtokba vette a folyó.

Szombat délelőtt csónakkal járják körbe az utcákat, hogy azokat, akik esetleg még benn maradtak a házukban, ki tudják menekíteni. Hasonlóképp menekítik a rémült állatokat is.

A Császati útig, a Rákóczi útig bezárólag a terület a Bódva töltésétől, a Bódva út környékétől víz alatt van. A folyó a Kővágó kishídnál akkora, mint a Duna - mondta az MTI-nek egy védekező, kikiabálva a csónakból.

Molnár Oszkár független polgármester közölte: amit még meg lehet tenni, megteszik, a település bal oldali részét mentik. Az egyik társaság épületének már két fala kidőlt, az épület hamarosan összedől.

Sok helyen késnek, vagy nem járnak a vonatok az országban

Az árvíz miatt továbbra is sok helyen korlátozások vannak érvényben a vasúti közlekedésben, késésekre kell számítani, több szakaszon le kellett zárni a pályát, ezért vonatpótló autóbuszok közlekednek Észak-Magyarországon és a Dunántúlon - közölte a Mávinform szombat reggel az MTI-vel.

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon és az ahhoz csatlakozó Győr–Sopron, valamint Győr–Szombathely viszonylatban közlekedő feláras (IC, railjet) vonatokat szombaton pótjegy, illetve helyjegy nélkül lehet igénybe venni. Az előre megváltott ilyen jegyek vasárnap éjfélig bármely állomás személypénztárában visszaválthatók.
A Budapest–Miskolc–Sátoraljaújhely, illetve Nyíregyháza vonalon Nyékládháza és Miskolc, valamint Szerencs és Mezőzombor között csökkenteni kellett a vonatok sebességét. A szerelvények 20-25 perces késéssel közlekednek.
A Miskolc–Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Miskolc és Hidasnémeti között Halmaj települést és az állomást is elöntötte az ár, emiatt Szikszó és Forró-Encs között szintén pótlóbuszok szállítják az utasokat.
Sajóecseg és Tornanádaska között sem járnak a vonatok. Az utasokat a Borsod Volán menetrend szerinti járatai szállítják, azonban az edelényi kritikus helyzet miatt a buszközlekedés is bizonytalan.
Putnok és Kazincbarcika között is le kellett zárni a vasúti pályát. Ezen a szakaszon is a Borsod Volán járatai viszik az utasokat, de a buszok közlekedése is változhat az árvízhelyzet miatt. A menetrend szerinti Volán járatokon elfogadják a havi, félhavi, 30 napos bérleteket és a vasúti arcképes igazolványokat.
Vámosgyörk és Újszász között szintén vonatpótló buszok szállítják az utasokat. Újszász és Szolnok között a zónázó vonatokat vehetik igénybe az utazók. Ugyancsak vonatpótló buszok járnak Nógrádkövesd és Balassagyarmat, Balassagyarmat és Ipolytarnóc, valamint Balassagyarmat és Ipolyszög között.
A Budapest–Pécs vonalon Keszőhidegkút és Gyönk, Szakály és Hőgyész, továbbá Döbrököz és Dombóvár között több szakaszon csökkenteni kellett a vonatok sebességét, ezért a szerelvények átlagosan 5-10 percet késnek.
Dombóvár–Dombóvár-alsó és Taszár–Kaposvár között szintén csökkentették a sebességet, ez 10-15 perces késést jelent. A Dombóvár–Bátaszék vonalon már csak Dombóvár és Mágocs-Alsómocsolád között kell vonatpótló autóbusszal közlekedniük az utasoknak.
Szlovákia irányába is fennakadás van a közlekedésben. Hidasnémeti felé Kassára közlekednek a vonatok, de Szikszó és Forró-Encs állomás között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Somoskőújfalu és Fülek (Filakovo, Szlovákia) között a kishatárforgalom szünetel. A szlovák vasúttársaság (ZSR) vonatpótló autóbuszt közlekedtet.

A vasúttársaság azt javasolja az utasoknak: az utazás megkezdése előtt a MÁVDIREKT 06-40-49-49-49-es telefonszámán, illetve a www.mav.hu vagy a www.mav-start.hu weboldalon tájékozódjanak.

 

OLDALTÖRÉS: Már a Margit-szigeten is rakják a homokzsákokat

 

 

 

Már rakják a homokzsákokat a Margit-szigeten is

A Duna magas vízállása miatt a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) munkatársai szombat hajnaltól rakják a homokzsákokat a Margit-szigeten - közölte a cég az MTI-vel.

Száztíz ember dolgozik jelenleg azon, hogy 1,5 kilométer hosszan gátat emeljenek a sziget mélyebben fekvő déli részénél.

Közölték azt is, hogy lezárták a több mint harminc csatornazsilipet és negyven árvízi kaput, az árvízi védekezés főként a Margit-szigetre és a Római-partra koncentrálódik, utóbbi részen a Királyok útján hat árvízi kaput már lezártak, szombaton további tizenkettővel folytatják. Ezen a szakaszon negyven ember dolgozik - közölte az FCSM.

Az Országos Vízügyi Informatikai Szolgálat adatai szerint a Duna vízszintje Budapestnél szombat reggel 710 centiméter volt; a folyó legmagasabb vízállását 2006-ban mérték 860 centiméterrel.

Útlezárások Borsodban

Számos út továbbra is járhatatlan az árvíz miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - közölte a közútkezelő társaság megyei ügyelete szombaton az MTI-vel.

Miskolc határában továbbra is le van zárva a 3-as számú főút csomópontja, az M30-as autópálya lehajtója.

A borsodi megyeszékhelyet csak óriási kerülővel, Sajólád-Sajópetri-Kistokaj felé lehet elhagyni északkelet felé, azoknak is erre kell kerülniük, akik Sátoraljaújhely, illetve Kassa felől érkeznek.

A Hernád áradása miatt megközelíthetetlen személyautóval Halmaj, Kiskinizs, Nagykinizs, Hernádkércs, Felsődobsza. A Bódva áradása miatt Rakacaszend, Tornabarakony, Tornaszentandrás.

Lezárták az Ond és Rátka, a Köröm és Girincs, valamint a Nagykinizs és Szentistvánbaksa közötti utat, Felsőzsolca belterületén a városon átvezető utat, s szünetel a teherforgalom a magyar-szlovák határon.

A Bódva áradása miatt nem lehet közlekedni egyebek mellett Szendrőlád és Edelény között.

Óriási vizet hoz a Hernád

Iszonyatos vizet hoz magával a Hernád, talán még soha nem látottat - ekképp summázták a helyzetet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gesztely lakói az MTI-nek szombaton reggel.

A Hernád menti település hídját már lezártak, az átkelő mentén lévő házak vízben állnak, megroggyantak, bármely pillanatban összedőlhetnek.

A Hernád mint egy tenger, sok helyen már átbukott a homokzsákokkkal magasított, erősített gáton, a víz a hídnál a kerítések tetejét nyaldossa, nem sok hiányzik ahhoz sem, hogy már ne csak a híd alatt, hanem azon is hömpölyögjön.

A településre reggel hét óra után katonák érkeztek, a levegőben helikopter köröz. Homokot szállítanak, mobil wécéket helyeznek el több helyütt. Védekeznek.

Tengerként hömpölyög a Bódva

Tengerként hömpölyög a Bódva Szendrő felé a Bódva völgyében; több száz embert kellett kiköltöztetni pénteken késő éjjel.

Azok a szakemberek, akik átjutottak a méretesebbnél méretesebb vízfolyásokon, az MTI kérdésére pénteken éjfélkor úgy fogalmaztak: Szendrő felé a Bódva völgyben látni sem lehet a szárazföldet, mindössze egy-egy magasabb fa lombkoronája utal arra, hogy nem ott van a folyó medre.

Szendrőládnál házak sorai állnak vízben, a településen több száz embert kellett kiköltözni. A szomszédos Szendrőben már a fél várost víz borítja. Szaniszló János, a település független polgármestere az MTI-nek azt mondta: "itt ekkora víztömegnél már nem lehet védekezni".
A borsod megyei Szalonnán szintén több család kényszerült otthonának elhagyására. A településen átvezető közúton 800 méteres szakaszon ömlik át a víz. A félméteres vízátfolyáson, amelynek a sodrása igen erős, gyakorlatilag szinte lehetetlen átjutni.

Edelényben újabb utcákat vett birtokba a Bódva

Edelényben újabb utcákat vett birtokba a Bódva áradata, bár már csillagos az ég a borsodi település fölött, a folyó vízszintje folyamatosan emelkedik - jelentette az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója pénteken éjfélkor.

Az árhullám szinte elképesztő méreteket ölt, csak nehéz rakodógépekkel, lánctalpasokkal lehet átjutni a víz által kettészakított település egyik oldaláról a másikra.

Mindenhol homokzsákok vannak. A sötétben fáklyákkal világítanak, hiszen a villanyoszlopokat már korábban áramtalanították.
A belvárosi Bódva hídról szinte érinteni lehet a folyót. A töltések mentén még mindig rakják a homokzsákokat ott, ahol még lehet védeni.
A két héttel ezelőttihez képest összehasonlíthatatlanul nagyobb az áradat. Ettől függetlenül kitartanak a városban, ahol az ország szinte valamennyi részéréből érkeztek segíteni a védekezésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!