Elképzelt katasztrófa, valódi védelem

Pétfürdő - Nagyszabású védelmi gyakorlatot tartottak szerdán délelőtt Pétfürdőn, ahol egy kitalált katasztrófahelyzet elhárításán dolgoztak.

Mátételki András

Azt feltételezték, hogy a Nitrogénművek Zrt. területén megsérült egy tízezer köbméteres ammóniatároló töltőcsonkja, aminek következtében ammónia szabadult ki. Ezzel egyidőben egy salétromsavat szállító tartálykocsi közúti balesetet szenvedett, s az árokba borult. A gépjármű vezetője súlyosan megsérült. A káros anyagokat a szél Pétfürdő felé sodorta...

A feltételezett baleset elhárításában részt vettek rendőrök, mentők, katasztrófavédelmisek és tűzoltók. Ez utóbbiak még Székesfehérvárról is érkeztek. Az általános iskolásokat ugyancsak tájékoztatták a gyakorlatról, akiket forgószínpadszerűen készítettek fel a legkülönbözőbb veszélyek felismerésére, elhárítására.

Lasztovicza Jenő, a megyei védelmi bizottság elnöke, országgyűlési képviselő még a gyakorlat előtt azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban elnyert négymillió forintos támogatást a megye veszélyes üzemeinek környezetében élők felkészítésére fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!