Nem lesz pálfordulás - Szűcs József a veszprémi légtérellenőrző ezred új parancsnoka

Veszprém - Szűcs József alezredes az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred új parancsnoka. Az előd, Szűcs Pál ezredes a törökországi Izmirben logisztikai osztályvezetőként folytatja.

Szabó Péter Dániel

Az idén 60 éves alakulat parancsnok átadás-átvételi ünnepi állománygyűlését hétfőn tartották a veszprémi Hemoban. Az ezred új vezetője - akit július 1-től ezredessé léptetnek elő - kijelentette, nem lesz pálfordulás, tovább halad az elődje által kijelölt úton.

A hétfőn délután tartott ünnepi állománygyűlésen előbb Orosz Zoltán vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium honvéd vezérkar főnök-helyettese, illetve Pintér Zoltán vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke méltatta a 60 éves jubileumát ünneplő alakulat, s a parancsnoki tisztet 2003 óta betöltő Szűcs Pál mérnök-ezredes munkáját. A leköszönő vezető érdemei elismeréseként vezérkari főnöki plakettet is átvehetett.

A katonai pályáját a törökországi Izmirben, a Szövetséges Légierő Komponens Parancsnokság logisztikai osztályvezetőjeként folytató Szűcs Pál elérzékenyülve lépett a mikrofonhoz.

- Hét éven át vezettem a veszprémi légtérellenőrző ezredet, ami könnyű feladat volt, hiszen felkészült szakemberek, barátok vettek körül - mondta könnyeivel küszködve a leköszönő vezető, aki ezt követően átadta az alakulatzászlót az új parancsnoknak, Szűcs József alezredesnek, aki kisebb megszakításokkal tíz éve szolgál a megyeszékhelyen állomásozó légtérellenőrzőknél. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!