Pénzügyőrök a gáton

Veszprém, Aszaló, Dunaalmás - Huszonhat pénzügyőr segített az árvízi védekezésnél a Hernád és a Duna mentén. Az egyik csapat további munkáját megakadályozta a víz, a másik sikeresen védekezett.

Németh F. Bernadett

Stark Attila őrnagy, a veszprémi fővámhivatal parancsnoka elmondta: kétszer 13 fős csapat indult az elmúlt hét végén Miskolcra, hogy onnan a Hernád mentén fekvő Aszalón védekezzen az árvíz ellen.

- Amikor a helyszínre értünk, még csak a falu egy részét és néhány házat borított árvíz - mesélte az őrnagy. 

- Az utolsó csapatnak már el kellett hagynia a települést, mert mindent elöntött a Hernád, a lakosságot ki kellett telepíteni.

A pénzügyőrök nyúlgátat építettek, homokzsákokat töltöttek, amíg lehetett és elsőként érkeztek a bajba jutott faluba. Vasárnap este érkeztek haza.

A másik, hatfős társaság a Duna mellett, Dunaalmás és Almásfüzítő között segített, itt az Által ér duzzadt vissza a telített Duna miatt és veszélyeztette a környéken élőket, tudtuk meg Hauck Csaba parancsnok-helyettestől.

A pénzügyőrök itt gátat építettek, a földmunkagépek által odatolt földet fóliázták, erre homokzsákokat pakoltak, majd homokzsákokat töltöttek, melyeket Komárom környékére vittek, mert félő volt, hogy ott átszakadt a gát.

A veszprémi pénzügyőrök azzal a jóleső érzéssel térhettek haza vasárnap, hogy a védekezés sikeres volt és a víz nem tört be a településre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!