Terepmotorozás a dolomit kúpokon - Védett növényeket tettek tönkre

Tapolca - Egy csapat szlovén terepmotorost és quadost értek tetten az elmúlt napokban rendőrök és természetvédők: az interneten szerveződött táborozás Natura 2000-es területen, lőtéren zajlott, ahol szigorúan tilos tartózkodni. Nem hogy motorozni.

Németh F. Bernadett

A társaságot korábban a Keszthelyi-hegységben tartóztatta fel a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság egyik természetvédelmi őre, így kerültek képbe. Néhány héttel később a természetvédők az interneten bukkantak rá a szlovének újabb, Magyarországra tervezett bulijára. A magyar természetvédők szlovén kollégáik segítségével a világhálón figyelmeztették a motorosokat, megadták a természetvédelmi és honvédségi területek határvonalait, a szlovének mégis tábort ütöttek az Agár-tetőn. Amire a rendőrök és a hivatásos zöldek a helyszínre érkeztek, a dolomit kúpok egyikét, védett, fokozottan védett növényeket tettek tönkre.

A honvédségi területen élet- és vagyonbiztonság miatt tilos tartózkodni, e két szabálysértés miatt három szlovén ellen eljárás indult. Fischer József, a nemzeti park természetvédelmi őrszolgálatának vezetője elmondta: a következő szabálysértésnél a járművek, eszközök elkobzása vár a szlovénekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!