Könyvadomány Dobóruszkának

Veszprém - A Jobbik megyei szervezetei által könyvadománnyal segítettek a felvidéki Dobóruszkának.

Balla Emőke

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Veszprém megyei szervezetei tavaly októberben közel 6000 magyar nyelvű kötetet gyűjtöttek össze és juttattak el Dobóruszkára.

Dobó István szülőfalujának polgármestere, Lakatos László az augusztus 20-i ünnepi rendezvénysorozatra Veszprém megyébe látogatott, a veszprémi sajtótájékoztatón a 600 lakosú település nevében mondott köszönetet az adományért, melyből könyvtáruk állományát gazdagíthatták, a környező falvak iskoláiba is juttattak.

Szólt a megalázó nyelvtörvényről, de ezzel és a kettős állampolgársággal kapcsolatban is bizakodásának adott hangot, miszerint az új szlovák kormány majd lépni fog. A kettős államolgárság reménysugár számukra, hogy a nemzet tagjaiként őket is megbecsülik.

A könyvadomány is azt a célt szolgálja, hogy az ott élő magyarok használhassák anyanyelvüket, mondta Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő, a Jobbik Veszprém megyei elnöke, aki hangsúlyozta, minél több határon túli településsel szeretnék felvenni a kapcsolatot.

Forgó Gyula, a Jobbik veszprémi elnöke szerint minden kistelepülésre szükség van, az adománnyal ezért egy falu közösségét támogatták.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!