Megújították a testvérvárosi szerződést

Balatonalmádi - Ünnepélyes keretek között megújította tíz évvel ezelőtt kötött testvérvárosi szerződését a Balaton-parti város és Eggenfelden.

Halmos György

A dokumentumot német részről Werner Schiežl, Eggenfelden első polgármestere, valamint Keszey János polgármester írta alá.

Ünnepi beszédében Keszey János arról beszélt, hogy bár a hivatalos kapcsolatot a két település tíz évvel ezelőtt vette fel, már jóval korábban híd épült a két város között.

Emlékeztetett arra, hogy tíz évvel ezelőtt jóval nehezebb volt a kapcsolatot tartani a két város között, hiszen a határok még nem voltak ennyire átjárhatóak, mint most.

Szólt arról, hogy sport, művészeti és kulturális téren erős kapcsolat alakult ki a két település között, ezt azonban lehet tovább szélesíteni, újabb területeket vonhatnak be, mint a gazdaságot. Hangsúlyozta, hogy a két település közötti kapcsolat mozgatórugói Gottfried Anders és Csobay Zoltán volt.

Werner Schiežl arról beszélt, hogy az elmúlt egy évtizedben Balatonalmádi sokat változott. Hozzátette, hogy a kapcsolat mindkét fél számára gyümölcsöző, mindkét város sokat gazdagodott az által.

A rendezvényen beszédet mondott a Silló Piroska és Bruno Holzleitner, az Eggenfelden-Balatonalmádi Baráti Társaság almádi, illetve német elnöke. A rendezvényen a Györgyi Dénes Általános Iskola diákjai működtek közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!