Szelektív emlékezet

Veszprém - A cégvezető munkatársának kijelentésével ellentétben a környezetvédelmi hatósághoz mégis érkezett bejelentés a Swietelsky veszprémi tevékenységével kapcsolatban.

Tremmer Tamás

Honlapunkon már többször beszámoltunk a megyeszékhelyen zajló víz- és csatornarekonstrukciós munkálatokról. A folyamatos határidő módosításokkal kísért, 3,2 milliárd forintos beruházásra közbeszerzési eljárás nyomán a Swietelsky Magyarország Kft. kapott megbízást.

Az egész várost felforgató fejlesztés olvasóink már többször illették kritikával. Az utóbbi időben a Füredi úton tornyosuló (a cég vezetője szerint már fogyó) sitthegy szúr szemet a lakóknak. A Napló munkatársának arra a kérdésére, hogy a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség indított-e eljárást ellenük, Csitáry Károly, a Swietelsky főépítésvezetője nemmel felelt.

Nos, egy birtokunkba került, Székesfehérváron 2010. augusztus 10-én kelt hatósági levél tartalma szerint Csitáry Károly állítása nem felel meg a valóságnak. A Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséghez ugyanis érkezett közérdekű bejelentés, mely szerint Veszprémben, a város határában hatalmas mennyiségű inert hulladékot rak le a Swietelsky építőipari vállalkozás.

Az érintett területen (500714 helyrajzi szám) végzett tevékenységgel kapcsolatban a Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalától ugyancsak érkezett bejelentés. Mindezek miatt a felügyelőség 1597710-es ügyszámon hatósági ellenőrzést indított.

Hogy a cég a hatályos jogszabályoknak és előírásoknak megfelelően járt-e el; kit milyen felelősség terhel a súlyosan környezetet szennyező állapotokért, arra a hatósági vizsgálat adja meg a választ.

Az ellenőrzés lezárását követően az általános megállapításokat tartalmazó jelentés a felügyelőség honlapján elérhető lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!