Díjeső a katonákra

Veszprém - Tudomány, színházművészet, valamint zene kategóriában adták át idén a megye Prima Primissima Díjakat.

Tremmer Tamás

Amikor elkezdték a területi Prima Primissima Díjak szervezését, számítottak rá, hogy lelkes támogatókra, mecénásokra lelnek. Hiába kétkedtek többen, mégis sikertörténetet írnak, Veszprémben immár hatodik alkalommal adnak át megyei Prima Primissima Díjakat. Mindezt Csomor Gábor, az országos Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja mondta, amikor a megyeházi díjkiosztó közönségét köszöntötte.

Az alapítvány megyei képviseletében Makai László az összefogás erejét hangoztatta, s örömének adott hangot, hogy a díjazottak  az alapítók szándékának megfelelően  mindig példaként szolgálnak a környezetüknek.


A Magyar Színházművészetért kategória díját Kőrösi Csaba, a Petői Színház Petőfi- és Latinovits-díjas színésze vehette át. Kőrösi mindent elsöprő erővel és időtállóan hat a közönségre, hozzáállásával, tehetségével a Petőfi Színház kultikus színészévé vált.

A matematika királynő és szolgálólány is egyben  megy a saját feje után, de közben támogatja a többi tudományágat. Mindezt a civileknek is érthető és izgalmas előadással bizonyította a tudomány kategória díjazottja, dr. Győri István, a Pannon Egyetem tanszékvezető professzora.

A veszprémi Légierő Zenekar idén 25 éves. Lehet-e nagyobb születésnapi elismerés számukra, mint a Prima Primissima-díj?! A Katona János karnagy vezette zenekar munkássága nemcsak a zenélésről, de a zenei kutatásról is szól. Koncertjeikkel meghódították már a világot is. Fergeteges előadással köszönték meg az elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!