Menekülő autósra lőttek a rendőrök a fővárosban

Budapest - Az autó kerekeire leadott lövésekkel próbáltak feltartóztatni egy menekülő autóst a rendőrök pénteken a fővárosban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnapi sajtótájékoztatóján Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese.

MTI

Mint elmondta, a rendőrök a VIII. kerületi Diószeghy Sámuel utcában akartak ellenőrizni egy autót, a járművet vezető sofőr azonban nem állt meg a jelzésre.
   
A rendőrök a nyomába eredtek, rádión is segítséget kértek. A férfi a menekülés közben Budán, egy parkolóban állította le az autót. A rendőrök ismét megpróbáltak intézkedni, de a sofőr ekkor hirtelen beindította a járművet, s megpróbálta elütni a két rendőrt, akik ekkor több célzott lövést adtak le a menekülő autó kerekeire - mondta az ügyeletes.
   
A férfinak sikerült elhajtania, majd néhány utcával arrébb kiugrott az autóból és gyalogosan menekült el a helyszínről.     Sass Oszkár elmondta, hogy az autó és a rendszám is lopott volt.
   
A férfival szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt a Budapesti Nyomozó Ügyészség, valamint a BRFK gépjármű-felderítési osztálya indított eljárást.Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!