Békés együttélés

Kapolcs - A rengeteg vendég az idén is alig fért be a cigány kisebbségi önkormányzat hagyományos karácsonyi műsoros programjára csütörtökön este a művelődési házban.

Győrffy Árpád

A vendégeket, köztük Márvány Gyuláné helyi és Marton Istvánné vigántpetendi polgármestert köszöntő Orsós János, a kisebbségi önkormányzat elnöke köszönetet mondott azért, hogy képviselőtársaival negyedik alkalommal is bizalmat kaptak a közösség képviseletére. Külön is köszönte azt, hogy Kapolcson és a szomszédos településeken minden gond nélkül megférnek egymás mellett a cigányok és nem cigányok, kölcsönösen tiszteletben tartják egymást, elfogadják a másik kultúráját.

A békés együttélést bizonyította a mostani program is. A verses, betlehemes bevezető részt hagyományosan a falu általános iskolás gyerekei adták elő, szervezték meg, tanították be egymásnak. A többségük nem cigány származású volt, ahogy a résztvevők között is szép számmal voltak a nem romák. Orsós János szerint ez így természetes, ahogy az ő származásuk sem kérdés, úgy ők is egyformán örülnek mindenkinek, aki elfogadta a meghívást a nyilvános rendezvényre.

A leghangosabb sikert persze a cigányprogramok aratták, köztük a vázsonyi-városlődi kötődésű Rupa Family együttes zenés, táncos műsora. A rendezvény hajnalig tartó mulatsággal zárult, melyhez Nyári Jenő és zenekara szolgáltatta a zenét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!